ملات خود تراز شونده که به نام سیمان تراز کننده نیز شناخته می شوند، گروه خاصی از ملات ها هستند که برای اجرای عملیات کف سازی استفاده شده و هر گونه ناهمواری در سطح را اصلاح می کند.
ویژگی منحصر به فرد ملات خودتراز روان پذیری و جریان پذیری بسیار بالای این محصول است. ترکیبات بکار رفته در ملات خود تراز شبیه سایر ملات های بوده که عمدتا از ترکیب سیمان و ماسه دانه ریز تشکیل شده است.
بیشترین مصالحی که در ساخت ملات تراز کننده سطح به کار می روند عبارتند از:
افزودنی فوق روان کننده: افزودنی فوق روان کننده جریان پذیری ملات خود تسطیح را تا لحظه ی پایان اجرا و پرداخت حفظ می کنند.
افزودنی های حباب زا: با به کار گیری افزودنی حباب زا در ملات تسطیح کننده چگالی ملات کاهش یافته و ترکیب سبک تری بدست می آید.
افزودنی بهبود دهنده غلظت: این افزودنی از جداشدگی سنگدانه های به کار رفته در ملات جلوگیری به عمل می آورند.
افزودنی کنترل انقباض: این افزودنی برای کنترل انقباض و جمع شدگی ناشی از تبخیر آب درون ملات که کاهش حجم را در پی دارد، استفاده می شود.
نحوه ی اجرای ملات خود تراز شونده روی سطح بتنی چگونه است؟
قبل از اینکه ملات ریزی را آغاز کنیم گفتن چند نکته برای اجرای صحیح ملات خود تراز شونده ضروری است:
ویژگی ها و کاربرد ملات تراز کننده سطح یا ملات خود تراز چیست؟
هم سطح کردن سطوح کف بتنی هدف ویژه ملات خود تراز می باشد. این ملات هم در داخل ساختمان و هم در فضای باز قابل استفاده است.
ملات تسطیح کننده یا ملات خودتراز، مزایای قابل توجهی دارد. از میان بسیاری از مزایا، موارد زیر را به عنوان مهمترین آنها انتخاب کرده ایم:
8 نکته برای اجرای بهتر ملات خود تسطیح شونده که خوب است بدانید.
هنگام انتخاب و خرید ملات خود تراز کننده به چه نکاتی توجه کنیم؟
با افزایش ویژگی ها و برتری انواع ملات خود تراز کننده کف، گاهی اوقات انتخاب محصولی که به بهترین وجه با نیازهای شما مطابقت داشته باشد، پیچیده می شود. آیا باید به دنبال زمان خشک شدن یا مقاومت فشاری ملات باشید؟ یا نکته دیگری را در هنگام خرید ملات خود تراز باید لحاظ کرد. متأسفانه پاسخ ساده ای برای این سؤالات وجود ندارد و برای هر پروژه ای می تواند متفاوت باشد. با این حال، معیارهای رایجی وجود دارد که به شما کمک می کند آنچه را که نیاز دارید انتخاب کنید. در بازار جهانی فروش ملات خودتراز چهار معیار فنی وجود دارد که می تواند بر تصمیم شما تأثیر بگذارد. این معیارها عبارتند از:
انواع ملات خودتراز کدام است؟
حال با دانستن اینکه چگونه ملات خودتراز را انتخاب کنیم انواع ملات خود تراز را بررسی می کنیم.
انواع ملات های خودتراز عبارتند از:
ملات های خود تراز تقویت شده با الیاف یک ترکیب تراز کننده سطح بر پایه سیمان با استحکام بالا و انعطاف پذیر مسلح شده با الیاف و پلیمر است. پس از مخلوط شدن با آب، ملات خود تراز تقویت شده با الیاف، سطحی یکپارچه ایجاد می کند که پس از خشک شدن یک سطح مسطح را فراهم می کند.
ملات خود تراز پلیمری تک جزیی، محصولی پایه پلیمری و آماده مصرف جهت یک ایجاد کف بتنی تراز شده می باشد. پس از آماده سازی سطح زیرکار ملات پلیمری خودتراز را با آب مخلوط و با استفاده از ماله بر روی سطح و به ضخامت مورد نظر پخش کنید.
ملات خود تراز پلیمری دو جزیی با داشتن مقاومت فشاری مناسب و چسبندگی به سطح بتن می تواند برای زیر سازی انواع کف پوش ها مورد استفاده قرار گیرد. این نوع از ملات خود تراز شونده یک محصول دو جزیی بوده که بر پایه سیمان و رزین های پلیمری تولید می گردد.
شرکت مقاوم سازی افزیر در راستای تامین نیازهای کشور، با داشتن کارشناسان فنی با تجربه اقدام به تولید و ارائه انواع ملات خود تراز و ملات ترمیم بتن نموده است.
جهت اطلاع از قیمت خرید و اجرای ملات خود تراز کف، کارفرمایان، پیمانکاران و مجریان محترم می توانند به وب سایت شرکت مقاوم سازی افزیر به آدرس www.afzir.com مراجعه کنید.