چراغ خطی از دسته چراغ هایی است که در نورپردازی مدرن امروز، محبوبیت فراوانی بین معماران، طراحان و مصرف کنندگان دارد. همین محبوبیت باعث شده تا چراغ های خطی در بازار محصولات روشنایی تنوع بسیار زیادی داشته باشند. به تبع این تنوع نیز، قیمت چراغ خطی بسیار متنوع بوده و نوع چیپ LED، نوع درایور، جنس بدنه، سیستم عملکرد و بسیاری عوامل دیگر، بر روی قیمت چراغ خطی تاثیر زیادی دارند. در ادامه به معرفی این عوامل پرداخته ایم تا به راحتی بتوانید ارزش چراغ خطی مورد نظر خود را تخمین بزنید و خرید چراغ خطی را به بهینه ترین شکل انجام دهید.
اگر شما هم در بازار محصولات روشنایی به دنبال چراغ خطی رفته باشید، احتمالا متوجه اختلاف قیمت بسیار زیاد بین این محصولات شده اید. به طور کلی چراغهای خطی محصولاتی سفارشی هستند و به همین دلیل، فرایندی که برای ساخت این محصولات طی میشود در هر تولیدی متفاوت است. برخی از چراغ های خطی از قرار دادن یک نوار ریسه ال ای دی درون یک پروفیل آلومینیومی تهیه می شوند. برخی دیگر اما ساختاری کاملا متفاوت داشته و به صورت ماژولار هستند یعنی هر قطعه به صورت جداگانه قابلیت جداسازی و تعویض را دارد. هر کدام از این روش ها بر اساس طول عمر نهایی چراغ، کیفیت نور آن و ظرافت و زیبایی، تاثیر زیادی بر قیمت چراغ خطی دارند. در ادامه به بررسی این عوامل تاثیرگذار بر قیمت چراغ لاین پرداخته ایم.
چراغ های خطی معمولا در ابعاد مختلف یعنی طول، عرض و ارتفاع های متفاوت ساخته میشوند. معمولا جنس بدنه این چراغ ها از آلومینیوم است بنابراین با مصرف آلومینیوم بیشتر، هزینه چراغ های بزرگتر، بیشتر است.
همانطور که گفته شد، چراغ های خطی به حالتهای مختلفی روشن میشوند. ساده ترین و ارزان ترین راه ساخت چراغ خطی، استفاده از ریسه ال ای دی است. اما این روش برخلاف ظاهرش روش به صرفه ای نیست زیرا در صورت سوختن یک قسمت از ریسه، کل ریسه باید تعویض شود. علاوه بر این، ریسه های ال ای دی کیفیت نور مناسبی ندارند و زمانی که با ولتاژ ثابت کار میکنند، دچار افت نور میشوند. راه حل دیگر استفاده از چراغ های خطی ماژولار است که خود به دو دسته چراغ خطی ولتاژ ثابت و چراغ خطی جریان ثابت دسته بندی میشوند. در چراغ خطی جریان ثابت که میتوان گفت بهترین کیفیت را بین چراغ های خطی داراست، ماژولها بدون استفاده از مقاومت الکتریکی به یکدیگر متصل شده اند و معمولا برای روشنایی آنها از چیپ های باکیفیت تری استفاده شده است. در یک چراغ خطی با کیفیت، در داخل پروفیل آلومینیومی چراغ، رفلکتوری آلومینیومی قرار گرفته که هم چراغ را به اندازه کافی خنک میکند و هم پخش نور را به صورت اصولی انجام می دهد. همه این موارد باعث شده تا چراغ خطی ماژولار جریان ثابت، بیشترین ارزش و هزینه را در بازار چراغ لاینی یا خطی داشته باشد. اما باید این نکته را در نظر گرفت که به واسطه طول عمر بسیار بالای این چراغ و علاوه بر آن، قابلیت تعویض جداگانه قطعات، هزینه های تعمیر و نگهداری چراغ خطی ماژولار جریان ثابت بسیار کمتر از سایر چراغ هاست. (در تصویر پایین، عکس سمت راست نمونه ای از ماژول باکیفیت استاندارد ژاگا اکووات و در سمت چپ ریسه ال ای دی را مشاهده میکنید.)
به صورت کلی، هر حالتی که منجر به تفاوت مصرف مواد اولیه مثلا آلومینیوم در داخل چراغ شود، طبیعتا بر قیمت چراغ تاثیر خواهد گذاشت. اما معمولا تولیدکنندگان چراغ خطی، تفاوت قیمت چندانی بین انواع چراغ های خطی توکار، روکار و یا آویز از یک مدل چراغ خطی قائل نیستند. به عبارت دیگر بودجه ای که برای نصب یک مدل چراغ خطی نیاز دارید، ارتباط چندانی با نحوه نصب آن به صورت روکار، توکار و یا آویز نخواهد داشت. تنها مورد این است که در چراغ خطی آویز احتمالا باید هزینه ای جدا برای تهیه کابل های آویز پرداخت کنید.
سریع ترین راه تخمین قیمت چراغ خطی چیست؟
با توجه به اینکه چراغ خطی محصولی سفارشی است، تخمین قیمت آن بستگی به عوامل بسیاری دارد، اینکه شما به چه مدل و متراژی از چراغ خطی، با چه توان، چه شکل و با چه خصوصیاتی نیاز دارید، تاثیر زیادی بر قیمت آن خواهد گذاشت. بنابراین به صورت معمول، محاسبه قیمت تمام شده چراغ خطی مورد نظر شما ممکن است برایتان زمانبر باشد، اما با استفاده از پنل اینترنتی «چراغ خطی خودت را بساز» میتوانید به راحتی و با چند کلیک ساده، قیمت تمام شده نور خطی خود را مشاهده نمایید. در این صفحه همه مواردی که برای سفارشی سازی چراغ نیاز است، نظیر طول، شکل، عرض، رنگ نور، رنگ بدنه، نحوه نصب و سایر موارد در نظر گرفته شده و بدین ترتیب نه تنها میتوانید قیمت چراغ خطی خود را محاسبه کنید، بلکه می توانید مستقیما از همان صفحه اقدام به خرید چراغ خطی کنید.
موارد بالا نکاتی در خصوص قیمت چراغ خطی و موارد مربوط به خرید این چراغ بود. برای اطلاعات و مشاوره بیشتر و یا خرید چراغ خطی، با ما در تماس باشید.