بازار کتاب های تخصصی کامپیوتر و برنامه نویسی در ایران بسیار گرم است. بسیاری از کسانی که برنامه نویسی و کامپیوتر را به صورت آکادمیک و در دانشگاه دنبال نکرده اند نیز در پی یادگیری برنامه نویسی و مسائل مربوط به آن هستند. همین محبوبیت سبب تألیف و ترجمه منابع تخصصی کامپیوتر و برنامه نویسی شده است. اما کتاب های ترجمه شده عمدتاً مختص به چه حوزه هایی است؟
در ادامه، برخی کتاب های تخصصی کامپیوتر و برنامه نویسی را معرفی خواهیم کرد تا با کلیت بازار این کتاب های تخصصی آشنا شوید. با ما همراه باشید!
مفاهیم طراحی و پیاده سازی زبانهای برنامه نویسی اثر رابرت سبستا است و محمد مهدی سالخورده حقیقی آن را به فارسی برگردانده است. این کتاب را نشر خراسان طی 704 صفحه منتشر کرده است. برای آشنایی با زبان های برنامه نویسی و مفاهیم طراحی و پیاده سازی آن ها می توانید این کتاب را انتخاب کنید.
کتاب آموزشی FORTRAN 90/95 را استفن جی چپمن به رشته تحریر در آورده است و امید ممتاز و امید ناصر قدسی آن را به فارسی ترجمه کرده اند. همچنین، انتشارات شرکت ناقوس نیز این کتاب را در 512 صفحه منتشر کرده ست. این کتاب در دسته کتاب های برنامه نویسی قرار می گیرد و می توانید در مسیر یادگیری برنامه نویسی، از این کتاب بهره بگیرید.
برنامه نویسی کاربردی با Python یکی دیگر از نمونه های ترجمه تخصصی کامپیوتر در بازار است. این کتاب را بیل لوبانویک نوشته است و آیدا محسنی و آروین ملکی ترجمه آن را انجام داده اند. نشر آتی نگر نیز این کتاب را در 512 صفحه منتشر و روانه بازار کرده است.
اگر به فکر یادگیری طراحی وب و استانداردها و اصول مربوط به آن هستید، کتاب استانداردهای طراحی وب می تواند کمک تان کند. این کتاب تخصصی را لسلی سیکوس نوشته است و فاطمه فاتحی آن را به فارسی برگردانده است. ناشر این اثر نیز نشر دانشگاهی کیان است. در این کتاب، می توانید با زبان های CSS3، HTML5 و XML نیز آشنا شوید و بدین ترتیب، درک بهتری از
برنامه نویسی در پرولوگ (براساس استانداردهای ایزو) اثر ویلیام ف. کلوکسین و کریستوفر اس. ملیش است. این کتاب تخصصی برنامه نویسی را عبدالرضا میرزایی و الهه راشدی ترجمه کرده اند و نشر دانشگاه صنعتی اصفهان نیز آن را به فارسی برگردانده است. برای یادگیری برنامه نویسی در پرولوگ، می توانید از این کتاب 300 صفحه ای شروع کنید.
برنامه نویسی Android یکی دیگر از کتاب مورد نیاز برای علاقه مندان به برنامه نویسی، به خصوص برنامه نویسی اندروید، است. این کتاب برنامه نویسی را والاس جکسون نوشته ست و احسان جوکار آن را به فارسی برگردانده است. نشر ناقوس این کتاب تخصصی برنامه نویسی را طی 466 صفحه منتشر کرده است.
آموزش ویژوال بیسیک 6 در 21 روز یکی دیگر از کتاب های آموزشی حوزه کامپیوتر است. این کتاب را گریگ پری نوشته است و علیرضا زارع پور ترجمه آن را بر عهده گرفته است. نشرنص نیز انتشار این کتاب را بر عهده داشته است.
آموزش برنامه نویسی شی گرا در 21 روز یکی دیگر از کتاب های آموزشی سه هفته ای نشر نص است. این کتاب را آنتونی سنتیس به رشته تحریر در آورده است و عباس ریاضی آن را منتشر کرده است.
آموزش گام به گام برنامه نویسی JAVASCRIPT، اثر استیو سورینگ، از کتاب های مناسب یادگیری جااسکریپت است. در این کتاب، می توانید با تاریخچه جاوااسکریپت، کتابخانه ها و چارچوب های آن و هر آنچه مربوط به جاوااسکریپت است آشنا شوید. به طور کلی، اگر می خواهید جاوااسکریپت را به زبان ساده یاد بگیرید، می توانید از این کتاب استفاده کنید.
این کتاب آموزشی را رضا هاشمی به فارسی ترجمه کرده است و نشر دانشگاهی کیان آن را منتشر کرده است.
تشریح کامل مسائل معماری کامپیوتر، اثر موریس مانو، از محبوب ترین منابع حوزه معماری کامپیوتر است. اگر دانشجو هستید، این کتاب گزینه بسیار مناسبی برای شما است، چرا که در آن، مسائل با پاسخ تشریحی شان نیز مطرح شده اند.
این کتاب را عدنان نصری ترجمه کرده است و نشر دانشگاهی کیان آن را به فارسی برگردانده است.
مرجع کامل C#، کریستین ماگل، یکی دیگر از کتاب های تخصصی حوزه برنامه نویسی است. در این کتاب، مباحث مربوط به C#، از مبتدی تا پیشرفته، مطرح شده است و گزینه مناسبی برای علاقه مندان به این حوزه است. به علاوه، در این اثر، می توانید جدیدترین روش های افزایش سرعت و دقت کدنویسی و خطایابی را یاد بگیرید.
این کتاب را مهدی مرسلی ترجمه کرده و نشر دانشگاهی کیان آن را منتشر کرده است.
سخن آخر
همان طور که مشاهده کردید، کتاب های تخصصی متعددی در حوزه های مختلف کامپیوتر و برنامه نویسی ترجمه و منتشر شده است. بنابراین، اگر به فکر یادگیری برنامه نویسی هستید، می توانید از این منابع ترجمه شده کمک بگیرید. پیش از انتخاب هر کتاب، در مورد نویسنده، نشر و مترجم کتاب تحقیق کنید تا بتوانید کتابی دقیق و قابل اطمینان را انتخاب کنید.