به گزارش ایکنا، با توجه به گسترش روزافزون شبکه های اجتماعی، استفاده نوجوانان و جوانان ایرانی از اینترنت رو به افزایش است و دسترسی جوانان به فضای مجازی آسیب های زیادی را به همراه دارد.
فضای مجازی و شبکه های اجتماعی اینترنتی با امکان ایجاد هویت ساختگی باعث بروز نوعی بحران هویتی به ویژه در میان جوانان شده است. به این صورت که فرد هنگام استفاده از امکانات ارتباطی مجازی، هویت واقعی خود را که در سراسر زندگی با آن درگیر بوده کنار می گذارد و با هویت جدیدی مواجه می شود.
بنابراین، معناهای جدیدی وارد ذهن فرد می شود و هویت جدید در کنار هویت واقعی او قدعلم می کند که ذهن فرد را درگیر و دچار بحران می کند؛ چراکه این دو هویت در وضعیت همزمانی قرار می گیرند و فرد نمی تواند به راحتی مفاهیم و خصایص هویت جدید را با هویت قدیمی و همیشگی اش تطبیق دهد و یا اساساً ممکن است میان آن ها تعارض پدید آید.
این بحران احتمالاً خستگی، تنش، فشار عصبی و ناکامی را برای فرد به همراه دارد. با توجه به فرایند جهانی شدن و مواجه شدن نسل جوان ایرانی با فضای مجازی و اهمیت هویت ملی در جهت انسجام و یکپارچگی کشور، ضروری است عواقب این مواجهه در ایجاد بحران های هویتی بررسی شود.
همچنین، با توجه به رشد فزاینده شبکه های اجتماعی ضروری است برنامه ریزی برای منابع هویت ساز جدید با توجه به فضای مجازی در برنامه ریزی های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی کشور صورت گیرد.