با وجود تمام مشکلات موجود، بخش خصوصی، 514 کیلووات در این زمینه سرمایهگذاری کرده است که این میزان باید افزایش یابد. دبیر ستاد توسعه فناوری انرژیهای تجدیدپذیر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از تولید 14مگاواتی برق خورشیدی در کشور از سال گذشته تاکنون خبر داد.
به گزارش علمی و فناوری ریاست جمهوری، یوسف آرمودلی، دبیر ستاد توسعه فناوری انرژیهای تجدیدپذیر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در مراسم افتتاح نیروگاه فتوولتائیک مستقر در ساختمان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار کرد: مجوز تولید هزار مگاوات برق خورشیدی را به بخش خصوصی دادهایم، ولی برای اینکه شرکتهای خصوصی نمیتوانند از بانکها وام بگیرند تاکنون نتوانستهاند در این حوزه سرمایهگذاری کنند.
وی افزود: با وجود تمام مشکلات موجود، بخش خصوصی، 514 کیلووات در این زمینه سرمایهگذاری کرده است که این میزان باید افزایش یابد.
به گفته آرمودلی، با کمک شرکتهای توزیع برق منطقهای و معاونت انرژی وزارت نیرو از سال گذشته تا الان 14 مگاوات صفحه انرژی خورشیدی در تهران نصب شده است. دبیر ستاد توسعه فناوری انرژیهای تجدیدپذیر معاونت علمی در خصوص وضعیت تولید انرژی برق از راه انرژی خورشیدی در کشور، گفت: در حال حاضر بیشتر این صفحهها از دیگر کشورها به ایران وارد میشود، ولی در حال حاضر در شهرهای یزد، بیرجند و شیراز در حال تولید هستند تا از این طریق بتوانیم از ورود پنلهای خارجی جلوگیری کنیم.
آرمودلی تصریح کرد: خود پنل داخل کشور تولید میشود، ولی قطعه کوچکی به نام سل در این پنلها استفاده میشود که این سلها مونوسیلیکون یا پلوسیلیکون هستند و از خارج وارد میشود.
دبیر ستاد توسعه فناوری انرژیهای تجدیدپذیر معاونت علمی با اشاره به اینکه مشکل تولید سلها در کشور نیز در حال برطرف شدن است، گفت: خط تولید سل در کشور ایجاد شده که بیشتر این کارها هنوز در مرحله آزمایشگاهی قرار دارند و به مرحله صنعتی نرسیدهاند.
وی در ادامه بیان کرد: البته در حال حاضر یک سرمایهگذار در شهر بروجرد در این زمینه سرمایهگذاری کرده و آزمایشگاه مرجع آن نیز در دانشگاه تهران به کمک معاونت راهاندازی شده است