در مراسم و آیین های مذهبی مانند اربعین یا اعیادی مثل قربان، خرید گوسفند زنده از سوی مردم افزایش مییابد. این موضوع تقریبا همیشه بر بازار مصرف و قیمتهای تعیین شده از سوی فروشندگان، اثر منفی دارد، زیرا طبق اصلی که در اقتصاد وجود دارد، هرگاه تقاضا افزایش یابد، به تبع آن قیمت نیز بالا میرود.
حال به خاطرفرا رسیدن ایام اربعین و هجوم مردم برای ادای نذر، تقاضا برای خرید گوسفند افزایش یافته است، به طوریکه اکنون قیمت هرکیلو گوشت گوسفند به خاطر عدمتنظیم و مدیریت به موقع بازار، به بیش از 30هزار تومان رسیده است...
آنطور که از گفتههای مدیرعامل اتحادیه دامداران پیداست، درحالحاضر وضعیت بازار گوشت قرمز بهگونهای است که دامدار همواره هر کیلوگرم لاشه را کمتر از 20 هزار تومان میفروشد و متضرر میشود، اما از سوی دیگر گوشت قرمز همیشه بیش از 50 درصد گرانتر از این قیمت (بیش از کیلویی 30 هزار تومان) به دست مصرفکننده میرسد که او هم ناراضی است.
اما قصد داریم در این قسمت، نکتهای را برای سرمایهداران گوشزد کنیم که شاید کمتر کسی از آن اطلاع داشته باشد. حدود یکی، دو ماه قبل وقتی با دامداران و رییس اتحادیه مربوطه در شهرهای جنوبی ایران گفتوگو میکردیم، تقریبا تمامی آنها از نبود خریدار رنج میبردند. آنها میگفتند که به خاطر تولید انبوه، دیگر قادر به نگهداری دامهای بیشتر نیستند و باید هرچه زودتر تولیدات خود را روانه بازار کنند.
البته در آن روزها صادرات دام ممنوع بود و دامداران مشکلات زیادی داشتند. امروز اگرچه دام صادر میشود، اما هنوز هم تولید آنها بیش از نیاز بازار است. آیا به نظر شما اکنون فضا برای ورود سرمایهداران و تنظیم خود به خودی بازار وجود ندارد؟ شما میتوانید با جابهجایی و انتقال دام از مناطقی که تولیداتشان روی دستشان مانده، به مناطقی مانند تهران که کمبود گوشت در آن احساس میشود، بهطور مقطعی روی کاری سرمایهگذاری کنید که فرصت از دست نرود. البته برای این کار لازم است با ارگانهایی مانند سازمان دامپزشکی هماهنگیهای لازم صورت گیرد که آن را به عهده خودتان میگذاریم. حتما دراینباره فکر کنید.