لذت بردن از استراحت در بیابان، نقاط بکر برای غواصی و وجود برخی از بهترین محل های باستان شناسی جاذبه هایی است که در عربستان سعودی پیدا می شوند، اما هیچکس درباره آنها کلمه ای نشنیده است. این تنها یک دلیل دارد: آل سعود هیچگاه گردشگری را در اولویت برنامه های خود قرار نداده است، اما حالا اوضاع متفاوت به نظر می رسد.
حکومت سلطنتی عربستان با ثروت سرشار حاصل از فروش نفت توانسته تاکنون بدون مشکل کشور را اداره کند. اما سقوط آزاد قیمت نفت در دو سال گذشته مقامات این کشور را وادار کرده به فکر گردشگری به شدت توسعه نیافته شان بیفتند و در های صنعت را به روی جهانی بزرگ تر بگشایند. برید بیلر، یک کارشناش گردشگری در واشنگتن که معدود تورهای گردشگری به عربستان را سازماندهی و رهبری می کند، دراین باره گفت: «اینجا آخرین مرز گردشگری است. هیچ کجای دیگر در دنیا نیست که تااین حد ناشناخته باشد.»
حکومت عربستان از ترس رسوم و فرهنگ غربی همیشه محدودیت هایی برای حضور خارجی ها ایجاد کرده است، اما بن سلمان، پادشاه این کشور که همزمان رئیس کمیسیون گردشگری و میراث ملی این کشور نیز هست، گفت که به شدت به دنبال آسان تر کردن شرایط برای گردشگران مسلمان و غیرمسلمان است تا آنها بتوانند به راحتی از این کشور حاشیه خلیج فارس دیدن کنند. بن سلمان دراین باره می گوید: «ما خود را از فرصت نشان دادن کشورمان به مردم محروم کرده ایم.»
بیشترین گردشگرانی که پا به عربستان می گذارند، زائران خانه خدا هستند. هر سال حدود 18میلیون مسلمان از سراسر جهان به عربستان سفر می کنند تا از شهرهای مکه و مدینه دیدن کرده و در آنجا زیارت کنند. تا همین اواخر، قوانین روادید زائران را تنها به همین دو شهر و شهر بندری جده محدود می کرد چون عربستان نگران تأمین امنیت و مهاجرت های غیرقانونی بود.
اما براساس برنامه ای که کمیسیون گردشگری این کشور از ماه آوریل در پیش گرفته، دولت روادید زائران را به روادید توریستی تبدیل می کند تا آنها بتوانند از نقاط دیدنی این کشور نیز دیدن کنند. پادشاه عربستان همچنین طرحی را پیشنهاد داده که براساس آن این کشور شروع به صدور روادید گردشگری مشابه آنچه قبلا به گردشگران آمریکایی، آلمانی، اتریشی، ایتالیایی، سوییسی، بریتانیایی، دانمارکی و ژاپنی داده می شد، کرده است. مکه و مدینه البته هنوز هم برای دسترسی غیرمسلمان ها محدودیت های خاص خود را دارد.