درخصوص پتانسیلهای گردشگری ایران همیشه سخن رانده میشود و همه میدانند ایران هنوز بسیاری جاذبههای شکوفا نشده دارد که نیازمند حمایت و توجه سرمایهگذاران و البته دولت است، در این بین کارشناسان هم معتقدند نباید انتظار داشت از طریق بودجه عمومی کشور، زیرساختهایی برای بخش گردشگری ایجاد شود چون تکیهگاه این بودجه بر نفت است و کاهش قیمت نفت نیز موجب کاهش بودجه میشود. سرمایهگذاران بخشخصوصی باید منابع خود را وارد عرصه کنند و دولت نیز باید منابع غیرمادی خود را ارائه کند تا سرمایهگذاران خسته و مایوس نشوند، این منابع از حمایتهای علمی تا برداشتن قوانین دستوپاگیر را شامل میشود.
***
با در نظر گرفتن اهمیت غذا برای گردشگر و همچنین بررسی وضعیت گردشگری غذا در کشور بهخوبی متوجه پتانسیلهای این حوزه در کشور خواهیم شد. در این خصوص معاون برنامهریزی و سرمایهگذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری هم گفته است که 30 درصد هزینههای گردشگری مربوط به تغذیه است، بنابراین سرمایهگذاری در این بخش ضروری به نظر میرسد.
سعید شیرکوند، در حاشیه آیین افتتاحیه دهمین جشنواره ملی آش ایرانی و نخستین جشنواره بینالمللی غذای کشورهای عضواکو- جاده ابریشم با حضور در برنامه زنده تلویزیونی، جشنواره آش را فرصتی مناسب برای معرفی استان زنجان به گردشگران و سرمایهگذاران برشمرد. وی جذب سرمایهگذار را لازمه رونق گردشگری اعلام و اظهار کرد: معرفی فرصتهای سرمایهگذاری و باز کردن پنجره امید و اطمینان به سوی سرمایهگذار، نخستین اقدامی است که باید عملیاتی شود. شیرکوند خاطرنشان کرد: رونق گردشگری غذا موجب اشتغالزایی، خدماتدهی، سودآوری و پویایی میشود همچنین موجب تقویت دوستی بین اقوام و ملتها خواهد شد.
شیرکوند با اشاره به فواید برگزاری جشنواره غذا در استانها ابراز کرد: غذا 30 درصد هزینههای سفر را به خود اختصاص میدهد و با توجه به اینکه تولید آن در خانهها هم ممکن است، میتوان با هزینهای اندک سودآوری مناسبی داشت. وی افزود: جشنوارههایی همچون جشنواره ملی آش زمینه جذب گردشگر و معرفی ظرفیتهای موجود در استان را فراهم میکند.
ما هم در این کلاف با توجه به اینکه در زمینه گردشگری غذا مخصوصا غذاهای سنتی و محلی، همه مناطق گردشگری در کشور پتانسیلهای لازم را در این خصوص دارند و میتوان با سرمایه اندک وارد کار شد و بهخوبی روی این حوزه از گردشگری سرمایهگذاری کرد، پیشنهاد میدهیم توجه بیشتری به گردشگری غذا در مناطق توریستی داشته باشند.