رییس اتحادیه مشاوران املاک گفت: در سال 91 بازار مسکن با جهش قیمتی مواجه شد، جدا از این نرخ تورم بالا رفت و بازار طلا و ارز هم متشنج شد و مجموع این عوامل سبب شد تا وارد یکرکود تورمی در کشور شویم.
به گزارش ایرنا، حسام عقبایی با بیان اینکه این رکود تورم بر همه حوزههای اقتصادی کشور بهخصوص مسکن در سالهای گذشته در کشور بیسابقه بود، بنابراین رکود در بازار مسکن در سالهای 91 و 92 شدید بود، وی در ادامه گفت: اما رشد نسبی بازار مسکن از سه ماهه پایانی سال گذشته، یعنی دی و بهمن و اسفندماه آغاز شد که شاهد افزایش حجم معاملات نسبت به سال قبلتر از آن بودیم.
وی افزود: این اتفاق در سال 93 هم ادامه داشت، بهطوریکه در پنج ماهه اول امسال روند معاملات حوزه مسکن با افزایش همراه بود و نسبت به پنجماهه اول سال 92 هم رشد قابلقبولی داشته است.
عقبایی خاطرنشان کرد: تنها در مردادماه امسال بهدلیل ماه مبارک رمضان معاملات اندکی کاهش داشته که این روند در شهریورماه جبران شد و براساس آمار حجم معاملات در شهریورماه 93 نسبت به سال قبل حدود 50 درصد رشد را نشان میدهد.
رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران با بیان اینکه در شهریورماه گامهای خروج از رکود در بازار مسکن برداشته شد، تصریح کرد: امیدواریم در پاییز امسال نیز با توجه به تسهیل شرایط کشور، رونق بازار مسکن هم دوباره صعودی شود.
عقبایی با بیان اینکه حجم معاملات زیاد شده، اما در آینده باید بیشتر هم شود، ابراز امیدواری کرد در پاییز 93 و در حوزه خریدوفروش ثبات قیمتی را هم تجربه میکنیم. وی درباره گلایه برخی مشاوران املاک از رکود حاکم بر بازار گفت: شاید برخی از مشاوران املاک که فروش خوبی نداشتهاند صحبت از رکود هم کنند، اما براساس آمارهای رسمی، امسال، سال پررونقتری نسبت به یکی، دو سال گذشته بودهاست.
رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران با اشاره به افزایش وام مسکن به 80 میلیون تومان اظهار کرد: قطعا این وام در کنار تسهیل شرایط کشور میتواند محرک بازار مسکن باشد، ضمن آنکه اگر این وام به سازندگان تعلق میگرفت بهتر از واگذاری به مصرفکننده بود.
عقبایی افزود: هرچند سیاستهای دولت در حوزه مسکن در یکسال گذشته با برنامهریزی و شتابزده نبوده است، اما دولت باید طرحهای مسکن اجتماعی، صندوق پسانداز و تسهیلات مسکن را سریعتر اجرا کند تا مردم بتوانند زودتر از آنها استفاده کنند و از این طریق رونق در بازار مسکن هم بالاتر رود.