یکشنبه, ۱۶ دی(۱۰) ۱۴۰۳ / Sun, 5 Jan(1) 2025 /
           
فرصت امروز

خرداد 92 بود که دولت روحانی با شعار « نجات اقتصاد ایران» و شعارهای اقتصادی نظیر؛ حل مشکلات اقتصادی جوانان چون بیکاری و گرانی و برآوردن بسیاری از مطالبات اقتصادی بر سر کار آمد.او وعده داد که دولت تدبیر و امید نخواهد گذاشت این همه جوانان بیکار در مقابل خانواده و فرزندان  شان شرمنده باشند. او گفت اطلاعات دولت باید به صورت شفاف در اختیار مردم قرار بگیرد و نباید یکی زودتر از دیگری از مسائل آگاه شود و دیگری دیرتر.

رئیس جمهور در شعارهای انتخاباتی خود گفت ایجاد شغل نباید با وام باشد که بیکار تبدیل به بیکار بدهکار شود. او گفت اگر کارخانجات فعلی به جای 20 درصد توان با 60 درصد توان اقتصادی کار کنند بخش عظیمی از مشکلات اشتغال زایی در کشور برطرف خواهد شد و او از رفع موانع تولید و حل معضل اشتغال به خصوص برای تحصیل کرده ها به عنوان مهمترین اهداف انتخاباتی خود یاد کرد و سپس کلید دولت را به دست گرفت.

اکنون کارشناسان پس از چهار سال از عملکرد اقتصادی دولت می گویند. آنان بر این باورند که دولت به رغم تمام مشکلات سیاسی و اقتصادی که از سوی دولت گذشته بر او تحمیل شده بود با توافقات بین المللی که در برجام داشت توانست مهم ترین گام را در تحقق برخی شعارهای انتخاباتی خود رقم بزند هر چند برخی دیگر از کارشناسان از عملکرد دولت در انتخاب وزیر بهداشت و سلامت و سیاست گذاری های مهم و سازنده این وزارتخانه در بخش سلامت مردم به عنوان گام دوم موفق دولت پس از برجام یاد می کنند.

***

محمدرضا صفا:

طلسم گشایش اعتبارها در این دولت شکسته شد

محمدرضا صفا، نایب رئیس کمیسیون واردات اتاق ایران و نایب رئیس اتاق بازرگانی بندرعباس است. او که تولید کننده انواع پارچه و پوشاک است مهم ترین دستاورد دولت در این چهار سال را موفقیت 30 تا 40 درصدی دولت در بخش توسعه ارتباطات و روابط بین الملل دولت می داند او می افزاید: دولت در این چهار سال موفق به گسترش ارتباطات و تدوین برنامه نهایی برجام شد که از جمله دستاوردهای برجام نیز باوجود تمام کارشکنی های برخی طرفین قرارداد در گشایش اعتبار ارزی و انجام معاملات بین بانکی با برخی کشورهای طرف قرارداد بدون واسطه است.

ارزیابی شما ازعملکرد چهار سال گذشته دولت یازدهم چیست و این دولت تا چه اندازه در تحقق وعده های عنوان شده موفق عمل کرد؟

دولت یازدهم با موفقیتی که در برجام داشت توانست تا حدود30 الی 40درصد موفقیت های بخش بین المللی را کسب کند. موفقیت هایی که در ادامه توانست منجر به توسعه روابط بین بانکی بین ایران و سایر کشورها و همچنین گشایش اعتبار ارزی و شکستن طلسم گشایش اعتباری باشد.

شاید پس از برجام و کارشکنی برخی کشورها نظیرآمریکا یا انگلیس در انجام برخی مفاد قرارداد، ایران در بحث روابط تجاری بین المللی خود غیر از موضوعات صنایع وابسته به نفت موفقیت های چشمگیری بتواند کسب کند اما باید یادآور شد حداقل با آمدن ایرباس به ایران طلسم گشایش اعتبارها از طریق کشورهای اروپایی شکسته شد. در خصوص اشتغال زایی و تولید نیز باید گفت: دولت در بخش تولید و صنعت دست به اقداماتی زد، ولی نتوانست موفقیت چشمگیری در رونق برخی کارخانجات و کارگاه های تولیدی تعطیل شده دولت قبلی داشته باشد.

به عبارتی موفقیت 20 یا 25درصدی دولت در این بخش در قیاس با انتظاراتی که از او می رفت اندک بود، از سویی دیگر دولت در رونق بازار موفقیت چندانی نداشت و رکود اقتصادی کماکان در بخش صنعت و تولید کشور چه در بخش صنعت ساختمان سازی و چه در سایر بخش های بازار کماکان پابرجاست، تا جایی که این رکود توانسته منجر به کاهش قدرت خرید مردم نیز بشود.

تنها دستاورد دولت را برجام می دانید؟

از دیگر دستاوردهای مهم دولت یازدهم می توان به موفقیت های این دولت در بحث بهداشت و درمان اشاره کرد. موفقیت این دولت در بحث بیمه همگان تا ارزان شدن داروها ستودنی است و یک امتیاز مثبت برای این دولت تلقی می شود. در خصوص برجام و موفقیت هایی که انتظار می رفت برآورده شود این نه به دلیل کوتاهی دولت، بلکه بیشتر متاثر از بدعهدی های طرفین قرارداد در برجام بود. به عبارتی در برجام قرار بود برخی زیرساخت های اقتصادی محقق شود که با بدعهدی طرفین قرارداد دولت در این بخش آنگونه که باید نتوانست به موفقیت های مدنظر دست یابد.

در بحث گشایش اعتبار ارزی و انجام معاملات تجاری خارجی تا پیش از برجام رویه چگونه بود؟

ما تا پیش از این باید برای انجام معاملات بانکی بین کشورهایی نظیر چین، کره، هند و ترکیه مبلغ هایی تا حدود 6 تا 11 درصد فقط برای انتقال پول کمیسیون پرداخت می کردیم که در حال حاضر پس از برجام و موضوع گشایش اعتبار ارزی بحث کمیسیون ها حداقل از بین رفته است و واسطه گری در بین کشورها از بین رفت، هرچند هنوز هم برای ادامه معاملات بانکی با برخی کشورهای اروپایی یا بانک کشورهایی مثل چین اقدام می کنند.

***

دکتر ابوالفضل روغنی گلپایگانی:

مهم ترین دستاورد دولت، برجام بود

دکترابوالفضل روغنی گلپایگانی، رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران است. او کارآفرین و رئیس سندیکای تولید کنندگان کاغذ و مقوا است. دکتر روغنی گلپایگانی درخصوص عملکرد دولت یازدهم و دستاوردهای این دولت در بخش اقتصادی معتقد است مهم ترین دستاورد دولت یازدهم برجام بوده است. او بر این باور است که این دولت باوجود بدعهدی های طرفین قرارداد در برجام توانستند 30 تا 40 درصد وعده های عنوان شده در بخش امور بانکی و تسهیل مراودات بانکی را باوجود تحریم های ایجاد شده در دولت قبلی را برطرف کنند.

ارزیابی شما به عنوان یک تولید کننده ونماینده بخش خصوصی پیرامون عملکرد دولت طی چهار سال گذشته چه بوده است؟

برجام از نظر من مهم ترین دستاورد دولت بود که اگر برجام روی نداده بود ما اکنون از نظر تامین قطعات مورد نیاز تولید تا سایر مشکلات ساختاری با بانک های دنیا در تنگنا بودیم. از این روی باید گفت برجام برای ما امکان ارتباطات وسیع با سایر کشورهای دنیا و رفع تحریم های بین المللی بزرگ را به همراه داشت. در ادامه باید یادآور شد تا پیش از برجام سیستم بانکی و مراودات بانکی ما کاملا بسته بود و مشکلات زیادی نیز از این ناحیه متوجه بخش تولید و صنعت کشور بود هر چند پس از برجام به دلیل بدعهدی طرفین قراداد کماکان برخی مشکلات بانکی و مالی بین کشورها پابرجاست.

شرایط قبل از برجام برای تولیدکنندگان به چه صورتی بود؟

قبل از برجام به دلیل تحریم ها، صرافی ها به جای بانک کار مراودات تجاری و مالی را برای ما تولید کنندگان انجام می دادند.

بسیاری از معاملات بین بانکی با کشورهای طرف قرارداد با دلار انجام می شود برای این مهم چه فکری شده است؟

الزاما تمام کشورهای با دلار معامله نمی کنند و برخی معاملات نیز با یورو انجام می شود ولی استاندارد معاملات بین بانکی در دنیا دلار است اما در عملکردهای پایین نیز این بخش از معاملات با یورو انجام می شود.

کشورهایی که با یورو با ایران معاملات بانکی دارند کدام کشورها هستند؟  

برخی کشورهای اروپایی نظیر؛ آلمان و سوئد با ما با یورو معامله می کنند. باید یادآور شد پس از برجام نزدیک به 30 الی 40 درصد معاملات بانکی از رشد خوبی برخوردار شد.

در خصوص تولیدات داخلی و اشتغال زایی چه ارزیابی از عملکرد دولت در این چهار سال دارید؟

کشور ایران در این دو سال آخر در رکود شدیدی به سر برد. دستاوردهای اقتصادی در سال 1395 برای تولید کنندگان نسبت به سال 1394 از شرایط بهتری برخوردار بود. ما در این سال از رشد اقتصادی خوبی در بخش صنعت برخوردار شدیم، باوجود آنکه بخش عمده رشد اقتصادی ناشی از معاملات نفتی بود، اما سهم بخش صنعت نیز حائز اهمیت است.

از سویی دیگر باوجود آنکه این شرایط رکود در کشور ادامه دارد باید تمام تلاش دولت در راستای توسعه معاملات با سایر کشورها و رونق پروژه های دولتی باشد تا بتواند منجر به رونق بخش تولید بشود و حرکت بزرگ تری را در بخش تولید و اشتغال رقم بزند.

***

سیدهادی میر رحیمی:

از برجام بهتر از این می توانستیم استفاده کنیم

سیدهادی میررحیمی، کارشناس صنعت و معدن است. او تولید کننده مواد اولیه این صنعت است و در خصوص عملکرد دولت در چهار سال گذشته در خصوص اقدامات صورت گرفته در این صنف معتقد است که اقدامات مدیریتی و اجرایی در این دولت به مراتب بهتر از دولت گذشته بوده است. او می گوید شاید در این دولت کارهای کارشناسی صددرصد پیش نرفته باشد اما عملکرد این دولت بهتر از دولت گذشته بوده است.

با توجه به اینکه شما  تولید کننده مواد اولیه صنعت کاشی هستید و سپس فعالیت های صنفی و سندیکایی در این حوزه دارید شما چه برآوردی از عملکرد اقتصادی دولت در این چهار سال اخیر دارید؟  

با توجه به مشکلات اقتصادی که در این دولت وجود داشت این دولت نمی توانست کارهای زیادی در این بخش انجام دهد.

در صنف شما چه نقاط ضعف یا قوتی وجود داشت؟

یکم؛ بحث مصرف داخلی است که به خاطر رکود حاکم در بخش ساختمان نتوانستیم تولید مطلوبی داشته باشیم، از سویی دیگر شرایط اقتصادی حاکم در کنار سود یا نرخ بهره بالای بانکی از جمله نقاط ضعف این صنعت است که نیازمند توجه بیشتر است.  در مرحله دوم باید به بازار این محصول اشاره کرد که ما بازارهای خارجی باثباتی تا به امروز نداشتیم و بیشتر بازار کشورهایی نظیر عراق و سوریه و افغانستان از مشتریان ما بود که از ثبات چندانی برخوردار نیستند.

چرا در بخش بازار به دنبال بازاریابی یا توسعه  نبودید؟  

در گذشته تحریم بودیم و بازاری بهتر از این کشورها نبود. اکنون هم که تحریم رفع شده مدیران این بخش به این ضعف معترف هستند که در خصوص بازاریابی و توسعه بازار در این بخش بهتر باید عمل می کردند و بهره لازم را از توافقات بین المللی در این دولت نبرده اند.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/6PUe0b1T
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکسنرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابخرید کتاب استخدامیقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5مبلمان اداری
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه