بازار سرمایه ایران تحت تاثیر شرایط اقتصادی، سیاست پولی، سیاست خارجی و نوسانات قیمت نفت و دلار است. در اواخر سال 1392 عواملی همچون تصویب بودجه و تحمیل هزینههایی بر صنعت معدنی و پتروشیمی و همچنین روند مذاکرات هستهای که برخلاف انتظارات پیش رفت و به نتیجه مطلوبی نرسید باعث شد تا شاهد روند کاهشی شاخص کل بورس در بازار باشیم.
علی رحمانی در شرح وقایع بازار سرمایه ایران در سال گذشته ضمن بیان این مطالب افزود: در سال 1393 عواملی همچون سیاستهای انقباضی پولی، بحران اعتباری و کمبود نقدینگی در کشور، سیاستهای وزارت نفت در تعامل با پتروشیمیها و پالایشگاهها، سیاستهای وزارت صنعت نفت و معدن در تعامل با معادن و صنایع معدنی باعث شد تا بازار روندی رکودی را تجربه کند و توقف برخی نمادهای معاملاتی بهخصوص پالایشیها مانع از روند کاهشی شاخص کل نشد و روند آن را تغییر نداد.
وی درخصوص علت روند مثبت شاخص در میانه سال عنوان کرد: در آذرماه بازار شاهد امیدواریهایی درمورد مذاکرات هستهای بود، بنابراین بازار کمی رونق گرفت و رشد کرد ولی پس از مدتی انتظارات از نتایج مذاکرات برآورده نشد و شاخص دوباره به کانال نزولی بازگشت. در حال حاضر نیز رکود اقتصادی، کمبود نقدینگی و ابهام در سیاستهای اقتصادی، بازار را با رخوت و سستی همراه ساخته است.
وی نسبت به آینده بازار و اقتصاد ابراز امیدواری کرد و در پایان گفت: به هر حال در سال 94 شاهد کاهش ریسک در بازار خواهیم بود لذا همچنان ریسکها در بازار سرمایه جدی خواهد بود، بهخصوص برای افرادی که اطلاعات کافی از بازار ندارند و قصد ورود به بازار سرمایه را دارند، چراکه باتوجه به سیاستهای دولتی این نگرانی وجود دارد که هزینههای بیشتری بر شرکتها تحمیل شود و سودآوری شرکتها را تحت تاثیر قرار دهد. در هر صورت این تنها یک نگرانی است و امید است شرایط بهگونهای رقم بخورد که فضای بازار مناسبتر شود و اقتصاد از وضعیت فعلی خارج و حرکتی چشمگیر و رو به جلو را تجربه کند.