یک کارشناس اقتصادی معتقد است: افزایش دستمزد بلافاصله تبدیل به تقاضا در بازار میشود. در شرایط ایران یکی از سالمترین روشهای تحریک تقاضا در بازار، افزایش دستمزد کارگران و کارمندان است. به گزارش ایلنا، سعید لیلاز افزایش تولید و عدم تناسب آن با تقاضا را عامل رکود فعلی بازار خودرو دانست و گفت: در دوسال گذشته رشد تولید خودرو بسیار بالا بود اما به دلیل نصف شدن قدرت خرید کارمندان و کارگران در سالهای گذشته، تقاضا برای خودرو کمتر از میزان تولید است.
این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: دولت باید رشد اقتصادی را افزایش دهد و همچنین با بالا بردن حداقل دستمزد، قدرت خرید مردم را افزایش دهد. رکود حاکم بر صنعت ناشی از فروپاشی قدرت خرید مردم در سالهای قبل است. من دو سال پیش نیز به دلیل کاهش قدرت خرید مردم، در مورد کاهش مصرف لبنیات نیز هشدار داده بودم. کاهش قدرت خرید مردم و درنتیجه کاهش تقاضای کل، علت رکود حاکم بر بازارها است. کمپینی مانند «نخریدن خودروی تولید داخل» در واقع مخلوق کاهش قدرت خرید مردم است نه خالق آن.
لیلاز افزود: برای تحریک و افزایش تقاضا در کشور لازم است دستمزدها افزایش پیدا کند. افزایش دستمزدها به تورم منجر نمیشود، زیرا سهم دستمزد در قیمت فروش کالاها زیر 10درصد است که با افزایش بهرهوری میتوان جلوی افزایش قیمت را گرفت. افزایش دستمزد بلافاصله تبدیل به تقاضا در بازار میشود. در شرایط ایران یکی از سالمترین روشهای تحریک تقاضا در بازار، افزایش دستمزد کارگران و کارمندان است. من دوسال پیش کاهش تقاضا در خرید خودرو به دلیل کاهش قدرت خرید را پیشبینی کرده بودم.
او ادامه داد: من معتقد بودم برای سال 94 حقوق کارگران و کارمندان باید 30درصد اضافه میشد. من این اقدام را برای سال بعد نیز پیشنهاد میکنم تا قدرت خرید مردم احیا شود. در ضمن این الزام وجود ندارد که دستمزدها فقط یکبار در سال اضافه شود. دولت همین الان هم میتواند نسبت به افزیش حقوق کارمندان و کارگران اقدام کند.