کارشناسان بر این باورند که کارفرمایان شورای همکاری خلیج فارس با چالشی جدی بهعنوان آموزش کارمندان جوان روبهرو هستند. براساس پژوهشهای صورت گرفته روی استعدادهای درخشان شرکتها در بازار کار خاورمیانه، کسانی که زیر 25 سال سن دارند، از پایینترین سطح تعامل و انگیزه در میان گروههای سنی برخوردار هستند. فقدان انگیزه و کاهش سطح تعامل، تاثیر مستقیمی بر عملکرد افراد و سطح بهرهوری در شغل فرد دارد. این مطالعه نشان میدهد داشتن جمعیت جوان برای افزایش ظرفیت تولیدی مورد نیاز در رشد اقتصادی لازم است اما نمیتواند زیاد مفید باشد. این مطالعه در یک پیام روشن به کارفرمایان تاکید میکند که انرژی و آرزوهای خود را در مسیر درست در زمینه توسعه مهارتها و فراهم آوردن فرصتهای شغلی مثبت هدایت کنند. بیش از 60درصد جمعیت کشورهای منطقه کمتر از 30 سال سن دارند. این گزارش نشان میدهد استعدادهای جوانان به منزله بزرگترین فرصت تولیدی از زمان کشف نفت و گاز در اواسط قرن اخیر است به شرط آنکه این جوانان به درستی آموزش ببینند. سازمان شورای همکاری خلیج فارس حدود 1250 شرکت و استراتژیهای استخدام آنها را مورد بررسی قرار داده است. این شرکتها در مجموع سالهای 2014 و 2015 حدود 421250 کارمند را استخدام کردهاند.
لازم به ذکراست صنایعی که خارج از کشورهای خود فعالیت دارند، بیشترین شاغلان را از نظر تعداد در آن منطقه دارا هستند. بازارهای منطقه برای کاهش وابستگی خود از کارگران خارجی اقدامات خاصی را انجام میدهند.
براساس گزارش مذکور، کشورهای عربستان سعودی، کویت و امارات متحده عربی به طور فزایندهای با تمرکز بر تسریع اصلاحات، تدابیری را برای حمایت از صنایع ملی خود در زمینه استخدام نیروی انسانی در دستور کار قراردادهاند.