مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: پیشنهاد آزادسازی قیمت نان برای ارتقای کیفیت و حمایت از تولیدکنندگان زنجیره تولید گندم تا نان است. علی قنبری به ایرنا گفت: با وجود نظارتهای شدید و برگزاری دورههای آموزشی و بهداشتی، همچنان نان بیکیفیت بهدست مصرفکنندگان میرسد؛ آن هم در حالی که دولت سالانه بیش از 5هزارمیلیارد تومان یارانه برای نان میپردازد.
وی تصریح کرد: بنابراین در این روش باید یارانه 5هزارمیلیارد تومانی دولت حذف شود و از محل این صرفهجویی حدود سههزارمیلیارد تومان به شکل مستقیم در یارانه نان اقشار آسیبپذیر تزریق و بقیه این یارانه صرف برگزاری دورههای آموزشی و بهداشتی شود تا نان جایگاه واقعی خود را در کشور بهدست آورد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد که پیشنهاد آزادسازی نان، منجر به ارتقای کیفیت و افزایش رقابتپذیری و فرهنگ تولید و مصرف میشود. قنبری گفت: هماکنون به دلیل «دوگانگی قیمتها بین گندم، آرد و نان» همه تولیدکنندگان این زنجیره از جمله گندمکاران، کارخانجات آرد و نانواییها ناراضی هستند و انتظار دارند در ازای افزایش کیفیت نان، قیمت این محصولات نیز افزایش یابد، درحالی که مصرفکنندگان نیز از کیفیت بد نان گلهمندند.
او ضایعات نان را بین 15 تا 20درصد برشمرد و گفت: درحال حاضر همه کارشناسان امر معتقدند قیمت نان باید آزاد شود تا نان کیفی با کمترین ضایعات بهدست مردم برسد. مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران، درباره نحوه قیمتگذاری نان پس از آزادسازی قیمتها گفت: با آزادسازی، قیمت نان از 750 تومان به 1500 تومان خواهد رسید که این رقم 50درصد افزایش را نشان میدهد که با توجه به کیفیت، مبلغ بالایی نخواهد بود. وی اضافه کرد: هماکنون نیز نان با کیفیت که دارای وزن بالا و کنجد باشد با قیمتی بین 1000 تا 1500 تومان به فروش میرسد که برخی از مردم استقبال میکنند.
وی گفت: به دلیل حساسیت جایگاه نان، این طرح به کمیته ملی آرد و نان ارائه شده تا پس از بررسی به دولت و شورای اقتصاد پیشنهاد شود در صورت تصویب اجرایی شود. وی افزود: هماکنون 75هزار واحد نانوایی در کشور فعال است که سالانه حدود 9میلیون تن نان تولید میشود.