یک عضو شورای ستاد نرم و هویتساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: اصل کار در حوزه گردشگری، توسط نخبگان انجام میشود زیرا پیشرفت حوزه گردشگری، در گرو علمی کردن آن و ورود فناوریهای نو است. به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، حسین خطیبی، عضو شورای ستاد نرم و هویتساز معاونت علمی، با اشاره به اهمیت فرهنگسازی در صنعت گردشگری اظهار کرد: گردشگری در ایران باید به لحاظ علمی و تجربی به طور کامل نهادینه شود و شرکتهای دانش بنیان و فعالان و دستاندرکاران این عرصه باید امر فرهنگسازی، تجاریسازی و نگاه دانش بنیان را بهصورت جدی دنبال کنند.
وی افزود: در دنیای امروز بسیاری از کشورهای جهان با پیشینه و آثار تاریخی غیرقابل مقایسه با ایران اسلامی و استان اصفهان موفق شدهاند قسمت عمده هزینههای اداره کشور خود را از صنعت گردشگری تامین کنند. در خصوص شرکتهای دانش بنیان در این حوزه هم به نظر میرسد امکان بهرهگیری از دانش و پتانسیل علمی برای ارتقای جایگاه گردشگری ایران وجود داشته باشد و باید در این زمینه فعالیتهای جدیتری صورت پذیرد.
خطیبی با اشاره به نقطه ایدهآل در عرصه گردشگردی کشور بیان کرد: به نظر میرسد اگر هم بخش دولتی و هم بخش خصوصی اهتمام خود را به سمت گردشگری سوق دهند، وضعیت این صنعت بهتر شود. در کنار اینها نهادهای مدنی مثل واحدهای شوراها و تشکلهای صنفی نیز باید کمک کنند.
این عضو شورای ستاد نرم و هویتساز معاونت علمی با بیان اینکه ایجاد هماهنگی و ارتباط متقابل میان دستگاههای عمومی، دولتی و خصوصی بهعنوان عناصر مهم این صنعت اقتصادی به حساب میآید، ادامه داد: اصل کار در این حوزه توسط نخبگان انجام میشود، زیرا پیشرفت حوزه گردشگری، در گرو علمی کردن آن و ورود فناوریهای نو است و نخبگان علمی و تجربی، بازیگران اصلی توسعه این صنعت هستند.
خطیبی با بیان اینکه صنعت گردشگری در کشورهای توسعهیافته بزرگترین منبع درآمدی آنها است، اظهار کرد: کشورما هم از این امر مستثنا نشده و بعد از سی و اندی سال به فکر واگذاری امور به بخش خصوصی افتاده است که جای تقدیر دارد اما در این بین مسائل و مشکلاتی هم پیش روی مسئولان امر قرار دارد.