این روزها با کاهش قیمت نفت و افزایش تکاپوی دولت و سرمایهگذاران در بخشهای دیگر برای درآمدزایی، کارشناسان حوزههای مختلف هرکدام به طریقی درصددند تا راهکار مناسبتر و جایگزین بهتری برای درآمدهای نفتی پیشنهاد دهند. چندی پیش رییس دانشگاه زابل، اوکاتی صادق در نخستین کنفرانس ملی انرژیهای تجدیدپذیر در دانشگاه زابل اظهار کرد: از دلایل موفقیت کشورهایی نظیر چین و آمریکا در انرژیهای نو، حمایت همهجانبه درقالب پرداخت انواع سوبسید به متقاضیان، دادن وام با نرخ بهرههای کم و معافیتهای مالیات و نظایر آن است.
وی افزود: اگر بیش از 380 هزار مگاوات برق بادی در دنیا تولید میشود، بیش از26 درصد از آن مربوط به کشور چین است. رییس دانشگاه زابل با بیان این مطلب که طبق اظهارات مدیرعامل سازمان انرژی اتمی ایران ظرفیت برق بادی کشور ما 40 هزار مگاوات است، افزود: تاکنون درخصوص نصب 135 مگاوات اقدام شده که از این مقدار 95 مگاوات مربوط به بخش دولتی است و بخشخصوصی سرمایهگذاری چندانی در این زمینه انجام نداده است. اوکاتی اضافه کرد: دولت برنامهریزی کرده تا ظرف مدت پنج سال حدود پنج هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر را وارد مدار کند.
وی ضمن تاکید بر اینکه باید از کشورهایی مثل چین و هندوستان الگو بگیریم، گفت: باید انجمنها و کنفرانسهای مختلفی در این زمینه برگزار شود تا یک حرکت ملی در این زمینه انجام شود. در این زمینه تا بخشخصوصی وارد نشود پیشرفتی حاصل نخواهد شد. با توجه به گفتههای این رییس دانشگاه میتوان برای تشویق سرمایهگذاران بالقوه این نوید را داد که اکنون با بهرهگیری از حمایتهای دولتی در بخش تولید تجهیزات، تحقیق و توسعه میتوان سرمایهگذاریهای موفقی را به عمل آورد.