ثروتمند شدن شاید نخستین هدف شما نباشد اما اگر هست، باید از راههای متفاوتی برای رسیدن به آن عزم سفر کنید.
گام نخست: بی خیال توصیههای پدرانه و مادرانه شوید
پدر و مادرها در همه جای دنیا یک ویژگی مشترک دارند. آنها فرزندانشان را به درس خواندن و گرفتن مدرک تشویق میکنند. آنها میگویند هر چه تحصیلات بیشتر باشد، احتمال یافتن کار خوب بالاتر میرود. شغلهای دارای درآمد بالا این قابلیت را دارند که ثروت قابل توجهی به جیب صاحب شغل روانه کنند اما این میان یک مشکل بزرگ وجود دارد و آن خرجهای رنگارنگ و بی شمار زندگی است.
در این شرایط هرچه مقام اجتماعی شغل بالاتر باشد صاحب آن مجبور است بیشتر برای باپرستیژ به نظر رسیدن زندگی خود تلاش کند. مثلا بالاترین مدل ماشین را بخرد، بهترین مدرسه را برای کودکش انتخاب کند یا مسائلی از این دست. بنابراین تا وقتی کار از آن خود فرد نباشد، احتمال اینکه کار از دست برود، وجود دارد.
گام دوم: استعداد خود را بیابید
مهمتر از درس خواندن و مدرک گرفتن این است که استعداد خود را بیابید. این استعداد است که شما را به پول میرساند، نه سرمایه آنچنانی. در واقع استعداد نخستین سرمایه هر فرد در رسیدن به پول و سرمایه است. اگر فردی بتواند رد استعداد خود را بگیرد و در مسیر آن گام بردارد، خیلی زود پول هم خودش را برای دیدن فرد و استعدادش، میرساند. در واقع پول پای خود را به جایی باز میکند که فرد استعداد خود را شناخته و آن را بارور کرده باشد.
گام سوم: کاری را شروع کنید
بیشتر ثروتمندان امریکایی، پول خود را از راه کارآفرینی به دست آوردهاند. پژوهشهای تازه نشان داده است که نسبت ثروت آنهایی که کار از خودشان است به کسانی که کار کارمندی دارند، بسیار بیشتر است. بر این اساس 17 درصد کسانی که سرمایهای بین 100 تا 500 هزار دلار دارند، صاحب کسبوکار خودشان هستند.
به یاد داشته باشید که درصد قابل توجهی از میلیونرها و میلیاردرهای زمان ما خودشان دست به کار شده و کسبوکاری را راهاندازی کردهاند. به سخن ساده و قابل فهم، اکثر میلیونرهای زمان ما همان صاحبان کسبوکار هستند.
گام چهارم: بهسراغ راهحلهای جدید بروید
تنها کارآفرین بودن و صاحب کسبوکار شدن برای ثروت اندوختن کافی نیست. باید راهی بیابید که کسبوکارتان به سرمایه در گردش تبدیل شود. داشتن سرمایه در گردش نیازمند فروش بخشی از کسبوکار یا در مواردی کل آن است. انجام این کار نیازمند نترس بودن است. برای داشتن سرمایه در گردش مناسب، نخستین نکته ریسکپذیری و از بین بردن ترس از خطر کردن است. این همان چیزی است که شما را برای داشتن سرمایه در گردش و افزایش آن توانا میسازد.
در مجموع توصیههای کلیشهای پدرانه و مادرانه و باورهای مرسوم معمولا این روزها راه به جایی نمیبرد و بهتر است برای ثروتاندوزی به سراغ راهحلهای تازهتر رفت.