شنبه, ۸ دی(۱۰) ۱۴۰۳ / Sat, 28 Dec(12) 2024 /
           
فرصت امروز

در پی سقوط شدید قیمت نفت در روزهای اخیر بسیاری از تحلیلگران و تولید‌کنندگان نفت در پی این هستند تا دلیلی برای این سقوط بیابند و قیمت ثابت و منطقی را برای نفت اعلام کنند. اگرچه شاخص تولید نفت خام یعنی نفت برنت دریای شمال کاهش یافته است اما هزینه‌های اکتشاف نفت همچنان رو به افزایش است. حال با هم نگاهی می‌کنیم به دلایل عمده شرایط فعلی بازار نفت:

افزایش تولید نفت در امریکا: افزایش تولید نفت در امریکا یکی از اصلی‌ترین دلایل کاهش قیمت‌هاست. تولید نفت از سنگ‌های نفت زا از سال 2008 آغاز شده و ایالات متحده روزانه چهار میلیون بشکه نفت از این طریق صادر می‌کند. واردات نفت از اوپک کاهش یافته و برای نخستین بار در 30 سال اخیر، امریکا واردات نفت از نیجریه را متوقف کرده است.

بازگشت لیبی به بازار: به دلیل جنگ داخلی و خسارت‌های وارد شده به تاسیسات و زیرساخت‌های نفتی لیبی تحلیلگران ظرفیت تولید نفت این کشور را روزانه رقمی بین 150تا 250 هزار بشکه در روز تخمین ‌زدند اما به‌نظر می‌رسد لیبی مشکلات صدور نفت را بسیار سریع‌تر از آنچه انتظار می‌رفت برطرف کرده و ظرفیت صادراتش را به روزانه 810 هزار بشکه در روز در ماه سپتامبر افزایش داده است. مقامات رسمی در لیبی در مصاحبه با وال استریت ژورنال اعلام کرده‌اند که میزان تولید روزانه نفت این کشور تا انتهای ماه به یک میلیون بشکه در روز خواهد رسید و تا سال آینده این میزان به یک میلیون و 200هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت.

اختلافات درونی اعضای اوپک: اخیرا گزارش‌های بسیاری از اختلاف نظرکشورهای عضو اوپک منتشر شده است که این گزارش‌ها بسیاری را متقاعد کرده است که این سازمان دیگر مثل گذشته نخواهد توانست میزان تولید نفت را در کنترل خود داشته باشد. جنگ قیمت بین عربستان سعودی و کویت که برای حفظ بازارهای‌شان در آسیا قیمت نفت تولیدی‌شان را کاهش داده‌اند از جمله درگیری‌های اخیر دراین سازمان است.

دورنمای اقتصادی منفی کشورهای اروپایی: گزارش‌های ماریو دراگی، رییس بانک مرکزی اتحادیه اروپا سبب شد تا کارشناسان دید مثبتی نسبت به رشد اقتصادی آرام اتحادیه اروپا نداشته و با نگرانی به آن نگاه کنند. کاهش صادرات آلمان به میزان 5.8 درصد در ماه آگوست موجبات نگرانی سرمایه‌گذاران را فراهم آورده و آنان بر این عقیده‌اند که بزرگ‌ترین اقتصاد اتحادیه اروپا وارد یک رکود اقتصادی شده است و در سراسر منطقه اروپا صندوق بین‌المللی پول میزان رشد اقتصادی را در سال 2014 تنها هشت دهم درصد و در سال 2015 یک و نیم درصد پیش‌بینی کرد.

کاهش تقاضا از سوی کشورهای آسیایی: کند شدن رشد اقتصادی و قطع یارانه سوخت در برخی کشورهای آسیایی با توجه به کاهش قیمت‌ها در بازار موجب افزایش قیمت سوخت شده است. هند، مالزی، اندونزی، تایلند و ویتنام از جمله کشورهایی هستند که پیش از این یارانه‌های قابل توجهی را برای سوخت پرداخت می‌کردند و اکنون در پی حذف تدریجی این یارانه‌ها هستند.

جمیع دلایل فوق به نظر می‌رسد وضعیت فعلی بازار نفت و افت قیمت‌ها را رقم زده است و به نظر نمی‌رسد که بازار با شرایط فعلی به این زودی بتواند به ثبات برسد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/hVfR7Nsv
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابخرید کتاب استخدامیقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیپارتیشنتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه