یک مقام بلندپایه سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) هشدار داد که اگر فرسایش خاک با روند کنونی ادامه پیدا کند، تا 60 سال آینده خاک حاصلخیزی برای زراعت در جهان وجود نخواهد داشت. ماریا هلنا سمدو، معاون مدیرکل منابع طبیعی فائو در گردهمایی که به مناسبت روز جهانی خاک برگزار شد، گفت: حدود یکسوم از خاک زراعی جهان در حال حاضر دچار فرسایش شده است.
به گفته کارشناسان، تکنیکهای زراعی که استفاده سنگینی از مواد شیمیایی دارند، جنگلزدایی که ضعیف شدن خاک را افزایش میدهد و گرمایش جهانی از جمله دلایل نابودی خاک بهشمار میروند.
به گزارش ایسنا، معاون مدیرکل منابع طبیعی فائو در این باره اظهار کرد: خاک مبنای زندگی است و 95 درصد از غذای ما از خاک به دست میآید. طبق گزارش فائو، تازمانیکه رویکرد جدیدی اتخاذ نشود، به دلیل رشد جمعیت و فرسایش خاک میزان زمینهای زراعی و حاصلخیز بهازای هر نفر در سال 2050 تنها یکچهارم سطح سال 1960 خواهد بود.
براساس گزارش رویترز، این سازمان در گزارش خود خاطرنشان کرده است خاک نقش کلیدی در جذب کربن و فیلترینگ آب ایفا میکند و با فرسایش خاک، کربن کمتری توسط خاک جذب میشود که باعث گرمتر شدن بیشتر زمین خواهد شد.