معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كشور گفت: متأسفانه هنوز نگاه سنتی بر بازاریابی بخش گردشگری حاكم است بهگونهای كه همچنان تهران بازار هدف اغلب فعالان این حوزه است. به گزارش روابط عمومی اداره کل میراثفرهنگی زنجان، مرتضی رحمانی موحد، معاون گردشگری سازمان در دومین نشست هماندیشی منطقهای توسعه گردشگری كه با حضور فعالان این حوزه از استانهای زنجان، گیلان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل برگزار شد تاكید كرد: باید ظرفیتهای بومی، محلهای و منطقهای را شناسایی كرده و صرفاً به پایتخت اكتفا نكنیم.
وی با بیان اینكه باید ظرفیتهای منطقهای را در توسعه گردشگری شناسایی كنیم اظهار كرد: با جمعبندی بستههای گردشگری مناطق میتوانیم به رونق گردشگری اقصی نقاط ایران دستیابیم. وی سودآوری، اشتغالزایی، پویایی و نشاط و تعاملات فرهنگی را از دستاوردهای رونق گردشگری برشمرد و خاطرنشان كرد: ما در بستر هدایت فعالیتهای گردشگری حركت میكنیم و هرگاه به جمع بندی برنامهها رسیدیم وارد مرحله حمایت میشویم.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كشور تاكید كرد: قراردادن جاذبه، نوآوری و توجه به مناطق شهری و غیرشهری در مسیر گردشگری باید در برنامهریزی سفر مدنظر قرار گیرد. رحمانی موحد با اشاره به جذابیت تنوع غذایی در گردشگری گفت: گردشگری غذا نیز با شناسایی و تبلیغ غذاها و خوراكیهای مناطق مختلف مورد توجه باشد. معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كشور گفت: ما فعالان گردشگری را شریك خود میدانیم چرا كه آنها حلقه واسط ما و مردم هستند.
رحمانی موحد با تاكید بر تشویق مردم به سمت سفرهای دسته جمعی و تورهای گردشگری ابراز كرد: باید مزایای این نوع سفر اعم از كاهش هزینهها، تحكیم بنیان خانواده، افزایش تعاملات فرهنگی و افزایش امنیت را برای مردم تبیین كرد. وی برخورد جدی با تورهای غیرمجاز در هر شكل حتی مجازی را مورد تاكید قرار داد و افزود: بسیاری از مخاطرات سفرها ناشی از فعالیت تورهای غیر مجاز است.
برنامهریزی برای جاده ابریشم
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كشور گفت: برنامههای جذابی در حوزه گردشگری جاده ابریشم پیشبینی شده است و این مسیر برای ما از اهمیت ویژهای برخوردار است. رحمانی موحد در دومین نشست هماندیشی منطقهای توسعه گردشگری افزود: تلاش میكنیم سهم ایران را در گردشگری جهان به دست آوریم. وی با اشاره به برگزاری دهمین جشنواره ملی آش ایرانی اظهار كرد: جشنوارهها نقطه قوتی برای توسعه گردشگری ایران است. رحمانی موحد یادآور شد: سنتهای بومی و محلی ایران جاذبه مناسبی برای گردشگران است كه اگر در نگاه بلندمدت مورد توجه باشد میتواند در جذب گردشگر داخلی و خارجی مؤثر واقع شود.
این مقام مسئول خاطرنشان كرد: جشنوارهها باید ویژگیهایی داشته باشند تا به سطح ملی و بینالمللی ارتقا یابند که از جمله این ویژگیها استمرار، برخورداری از سایتها وبرندهای مشخص دارای نگاه فرابخشی و تاثیرگذاری است. وی به موفقیت جشنواره ملی آش ایرانی به میزبانی زنجان اشاره و خاطرنشان كرد: این جشنواره طی ادوار مختلف با ارتقای سطح خود، توانسته به دهمین مرحله راه یابد و میزبان جشنواره بینالمللی غذای كشورهای اكو- جاده ابریشم نیز باشد.