ثروت تنها 67 نفر در جهان با ثروت حدود یک میلیارد نفر جمعیت کره زمین برابری میکند. این رقم چشمگیر را سازمان بینالمللی مردمنهاد آکسفام در مطالعهای که در سال 2014 انجام داد، اعلام کرد و صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی را به اقدام علیه این نابرابری نگرانکننده فراخواند، چرا که این نابرابریهای بیحد وحصر حادتر شده است. صندوق بینالمللی پول تا به حال دو گزارش مبنی بر زیانهای این نابرابریها بر اقتصاد منتشر کرده است. اما برای برطرف کردن این معضل لازم است این دو مؤسسه سیاستهای خود را تغییر داده و در زمینه بهداشت و آموزش اقداماتی انجام دهند.
در سال 2016 بیش از نیمی از سرمایههای جهانی در اختیار یک درصد ثروتمندان دنیا خواهد بود
ثروتهای جهانی فقط در دست عدهای خاص در گردش است. ثروت همچنان در اختیار کسانی خواهد بود که پیش از این صاحب ثروتهای جهانی بودند و این زنگ خطری برای تمام دنیاست. اما در سال 2016 جمعیتی یک درصدی صاحب اموال و داراییهای 99 درصد دیگر خواهد بود. این میزان ثروت در سال 2009، 44 درصد، در سال 2014، 48 درصد و در سال 2016 به 50 درصد خواهد رسید. ثروتمندان از سرمایههایشان در فعالیتهای مهم اقتصادی بهره میبرند و ثروت خود را چند برابر میکنند، میلیاردرهایی که از بالاترین سطح بهداشت برخوردارند. موسساتی چون صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی باید از تکنیک لابیگری برای اجرای سیاستهای جدید و اعمال قوانین خود در میان این ثروتمندان جهانی استفاده کنند.
در کنفرانس اقتصاد جهانی که همه ساله در سوییس برگزار میشود، رییس مؤسسه سازمانهای جهانی مردم نهاد، از رهبران سیاسی جهان خواست ثروت و قدرت را از انحصار عدهای خاص خارج کرده و در میان دیگر جمعیت کره زمین توزیع کنند. وی همچنین از سازمانهای جهانی خواست قوانین پولی بینالمللی را بازسازی کنند.