دوشنبه, ۵ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Mon, 25 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز
عقب‌ماندن صنعت نساجی از روند نوسازی

نو شدن کارخانه‌ها یک‌میلیارد و 500میلیون دلار اعتبار نیاز دارد

9 سال پیش ( 1394/4/20 )
پدیدآورنده : لیلا مرگن  

عضو هیات‌مدیره جامعه متخصصان صنعت نساجی معتقد است که تحریم‌ها روند نوسازی در صنعت نساجی را کند کرده و این صنعت برای نو شدن و بازگشت به عرصه پویایی و شکوفایی، حدود یک‌میلیارد و 500میلیون دلار اعتبار نیاز دارد. علیرضا حائری، عضو هیات‌مدیره جامعه متخصصان نساجی در گفت‌وگو با «فرصت‌امروز» می‌گوید: نوسازی در صنعت نساجی مربوط به ماشین‌آلات، ساختار فنی، نیروی انسانی و غیره است. وی اضافه می‌کند: پیش از وقوع تحریم‌ها که صنعت نساجی تا حدودی پویاتر بود، به گواه آمار گمرک، فعالان صنعت نساجی سالانه 400 میلیون دلار اعتبار صرف نوسازی، بازسازی و توسعه واحدهای خود می‌کردند، اما بعد از تحریم‌ها، کار واردات ماشین‌آلات سخت شد و میزان اعتبارات صرف شده برای ورود ماشین‌آلات کاهش یافت و به 200میلیون دلار رسید.

به گفته عضو هیات‌مدیره جامعه متخصصان نساجی از سال 84 تاکنون صنعت نساجی یک‌میلیارد دلار از نوسازی عقب افتاده و برای اینکه به حالت قبلی بازگردد، علاوه بر جبران این یک‌میلیارد دلار باید سالانه 400 تا 500 میلیون دلار اعتبار به این صنعت تزریق شود تا این صنعت سرپا باقی بماند. وی معتقد است بهترین ماشین‌های به کار گرفته شده در صنعت نساجی مربوط به کشورهای اروپای غربی شامل سوییس، بلژیک، آلمان، فرانسه و ایتالیا است اما تحریم‌ها سبب شده که تبادلات این کشورها با ایران متوقف شود. در نتیجه فعالان صنعت نساجی به سمت استفاده از ماشین‌های چینی و هندی حرکت کردتد.

حائری تأکید می‌کند: اگرچه ماشین‌های چینی و هندی ارزان‌تر از محصولات اروپای غربی هستند اما کیفیت لازم را ندارند. بسیاری از تولیدکنندگان مایل هستند با رفع تحریم‌ها، بار دیگر به سمت استفاده از ماشین‌آلات اروپای غربی بروند. همیشه ماشین‌های ارزان‌تر هم مشتریان خاص خود را دارد اما صنعتگران ناب به دنبال استفاده از ماشین‌آلات روز و باکیفیت هستند.

افزایش 25 درصدی ظرفیت با نوسازی

صنعت نساجی جزو صنایع بسیار مهم و استراتژیک برای کشور است و اگرچه در حال حاضر صنعت نساجی همچون سایر صنایع کشور دچار رکود است ولی باز هم در میزان گردش مالی و اشتغال پیشتاز است و نوسازی و بازسازی واحدهای تولیدی این صنعت ضروری است و هنوز واحدهایی هستند که تمام ریسک‌ها را پذیرفته و واحدهای خود را با ماشین‌آلات نو تجهیز می‌کنند و یکی از این واحدها، شرکت دیباریس است.

وحید حریری، مدیرعامل این شرکت در پاسخ به این پرسش که آیا در چنین شرایطی به سایر واحدها توصیه می‌کنید وارد مقوله نوسازی شوند، می‌گوید: نمی‌شود به این سادگی به دیگران درباره نوسازی واحدهای نساجی توصیه‌ای کرد. نوسازی نیاز به برنامه‎ریزی، فکر و ایده دارد و نمی‌توان یک حکم کلی برای تمام شرایط صادر کرد. وی به «فرصت‌امروز» می‌گوید: ریسک سرمایه‌گذاری در شرایط نوسانات ارزی بسیار است و ما در دو سال قبل برای نوسازی واحد خود مجبور شدیم هر یورو را به قیمت 4هزار و 600 تا 4هزار و 700 تومان خریداری کنیم. درحالی‌که در بازار امروز یورو دولتی 3هزار و 350 تومان قیمت دارد.

حریری اضافه می‌کند: نوسانات ارزی سبب می‌شود نوسازی در واحدهای نساجی کاهش یابد که البته در دو سال اخیر نوسان ارز بسیار جزئی بوده است و امیدواریم بتوانند روی نوسانات ارز کنترل داشته باشند. وی در پاسخ به این پرسش که نوسازی در شرکت دیباریس چه تأثیری بر عملکرد این مجموعه داشته، بیان می‌کند: ظرفیت این مجموعه پس از نوسازی 30 تا 35 درصد افزایش یافته‌است. وی اضافه می‌کند: برای نوسازی این مجموعه، بیش از 10میلیارد تومان سرمایه‌گذاری انجام شده که حدود 30درصد آن توسط دولت تأمین و بقیه آورده خود شرکت بوده‌است.

اختصاص اعتبارات صندوق توسعه ملی برای نوسازی ماشین‌آلات

نوسازی ماشین‌آلات در صنعت نساجی یکی از ضروری‌ترین اقدامات در این بخش است. بنابراین وزیر صنعت، معدن و تجارت در جریان بازدید از واحدهای صنعتی شهر کاشان دستور داد گزارشی از میزان نیاز صنعت نساجی به نوسازی ماشین‌آلات تهیه شود. پس از دستور وزیر، گلناز نصراللهی، مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت در گفت‌وگو با رسانه‌ها اعلام کرد که برآوردهای لازم برای سنجش نیاز مالی صنایع نساجی به‌منظور بازسازی و نوسازی ماشین‎آلات انجام‌شده‌است. با رایزنی‌های انجام شده در چند بانک قرار است از محل صندوق توسعه ملی تسهیلاتی به نوسازی ماشین‌آلات صنایع نساجی اختصاص یابد.

وی با بیان اینکه نیاز است تا هر ۳، ۴ سال واحدهای نساجی اقدام به بازسازی و نوسازی ماشین‌آلات خود کنند، بیان کرد: تمامی بخش‌های نساجی نیاز به نوسازی دارند اما به‌طور قطع بخش‌های بافندگی و ریسندگی، نیاز بیشتری به بازسازی ماشین‌آلات خود خواهندداشت. نصراللهی درباره حضور شرکت‌های خارجی برای مذاکره با تولیدکنندگان داخلی صنعت نساجی نیز گفته بود: با بهبود فضای بین‌المللی و زمزمه‌هایی مبنی بر لغو تحریم‌ها، شرکت‌های خارجی خواستار همکاری برای تجهیز صنایع نساجی کشور به ماشین‌آلات روز دنیا بوده‌اند که در این زمینه با بخش‌خصوصی در ارتباط بوده و گفت‌وگوهایی نیز انجام شده است.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/boKjhB8W
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه