یک کارشناس حوزه پولیوبانکی معتقد است: تصمیمات اتخاذ شده پیرامون کاهش نرخ سود آنچنان از مبنای علمی بهره نبرده است و بازهم براساس دستور تصمیمی گرفته شد تا نرخ سود 2درصد کاهش یابد. کاظم دوست حسینی در گفتوگو با اقتصادنیوز، اظهار کرد: اگر به دنبال آن هستیم که بانکها در شرایط رقابتی و بانکداری منطقی فعالیت کنند روش صحیح و منطقی ارائه اختیار به بانکها است، نظام دیکتهای در بانکداری عملا بانکها را به یک صندوق که زیر نظر بانک مرکزی فعالیت میکنند، تبدیل خواهد کرد.
او با بیان اینکه بانک باید دارای اختیار باشد، ادامه داد: بانک باید بتواند با توجه به اعتبار و میزان فعالیت بانکی آن میزان نرخ تسهیلات را متفاوت در نظر گیرد که در حال حاضر از سوی بانک اختیار ایجاد تفاوت وجود ندارد. این کارشناس پولی و بانکی با تاکید بر اینکه وظیفه بانکها واسطهگری برای ارائه خدمات و تسهیلات است، خاطرنشان کرد: در نظام بانکی تضاد وجود دارد که از این موارد میتوان به ارائه تسهیلات با سود 24درصد در کنار خرید اوراق بدهی یک پروژه اشاره کرد که سود اوراق بدهی برای بانک تا حدود 30 درصد نیز محاسبه میشود.
دوست حسینی افزود: بانکها باید آزاد گذاشته شوند و این آزادی در شرایطی اعمال شود که کنترل و نظارتهای داخلی صورت گرفته و کنترلهای فعلی تا حدودی تغییر کند. او بیان کرد: سیستم فعلی بانکی کشور سنتی است و نمیتوان بانک مرکزی را مقصر اعلام کرد زیرا در سیستم بانکی سوءاستفادههای بسیاری شده، از این رو بانک مرکزی سیستم و تصمیمات بستهای برای جلوگیری از سوءاستفاده از سیستم بانکی اتخاذ میکند.