مدیرکل دفتر نظارت بر موسسات هوانوردی سازمان هواپیمایی با بیان اینکه همه سایتهای اینترنتی فروش بلیت هواپیما غیر از سایت شرکتهای هواپیمایی، غیرمجازند، به مسافران توصیه کرد بلیت هواپیما را فقط از دفاتر دارای مجوز بند الف دریافت کنند.
سقف نرخهای بلیت هواپیما در مسیرهای پرتردد داخلی که توسط سازمان هواپیمایی کشوری به آژانسها ابلاغ شده، به شرح جدول روبهرو است:
***
سودوکو
«مرکز فروش موادمحترقه در انبارهای مولوی است. مرکز تهیه آنها هم همان جاست. اکلیل را بهصورت بشکههای ۲۰ کیلویی، یک میلیون و۵۰۰ هزار تومان و سرنج را کیسهای ۲۲۰ هزار تومان میفروشند. ترکیب شن و اکلیل و سرنج با هم میتواند محلهای را به آتش بکشاند. قیمت بمبک ششتایی ۱۸هزار تومان است، کپسول ۴۰ تایی ۱۸هزار تومان، دینامیت ۱۲هزار تومان، سوتی 5 هزار تومان، منور 2 هزار تومان و آبشار 6 هزار تومان است. قیمت پروانه 6 هزار تومان، زنبور 4 هزار تومان، چلچله ۱۰هزار تومان، سیگارت 2هزار تومان و هفت ترقه هزار تومان است.»
این جملات بخشی از روایت یک فروشنده مواد محترقه در گفتوگو با یکی از روزنامههای کثیرالانتشار کشور است که اسفند ماه سال گذشته منتشر شده بود. اگر در این یک سال تورمی شامل این مواد نشود و هرکدام از 23 میلیون و 800هزار خانوار ایرانی (طبق برآورد مرکز آمار ایران) تنها یک مورد از این مواد محترقه را بخرند با احتساب ارزانترین مواد محترقه میتوان برآورد کرد که در روزهای پایانی سال گردش مالی این مواد محترقه به 47میلیارد تومان میرسد. شاید این رقم حداقل برآوردی باشد که بتوان به آن اشاره کرد که ایرانیها در سنت چهارشنبه پایانی سال هزینه میکنند و در کمتر از چند ثانیه این پول نیست میشود. این پول معادل حقوق 77 هزار کارگر حداقل مزدبگیر ایرانی است که در سال 93 ماهانه 608 هزار تومان حقوق دریافت کردهاند.
با این حال آن طور که برخی منابع تاکنون اعلام کردهاند سالانه حدود ۱۵ میلیون عدد انواع مواد آتشزا و محترقه تنها در تهران کشف و ضبط میشود، آماری که شاید چندان قابل اتکا نباشد. با این حال این رقم شاید تنها رقمی باشد که بتوان از بازار مواد محترقه به آن اشاره کرد و در این بازار غیررسمی حتی متولیان ساماندهی آن هم تاکنون نتوانستهاند حجم بازار را برآورد کنند.