جمعه, ۹ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Fri, 29 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز
چگونه می‌توان بر تابوی سرمایه‌گذاری غلبه کرد

نخستین تجربه ؛ سخت‌ترین تجربه

9 سال پیش ( 1394/3/5 )
پدیدآورنده : عباس نعیم امینی  

در مباحث سرمایه‌گذاری علاوه بر فرصت‌هایی که همواره برای سرمایه‌گذاری وجود دارد نحوه سرمایه‌گذاری است که بسیار اهمیت دارد. از این رو عموما اتفاق می‌افتد که دو فرد یا بنگاه برای سرمایه‌گذاری در فرصتی اقدام می‌کنند یکی کاملا موفق و دیگری با شکست مواجه می‌شود. علت چیست؟ چرا برخی از افراد فرصت‌های بسیار مناسب سرمایه‌گذاری را با شیوه‌های خاص خود خراب می‌کنند؟ آموزش نحوه سرمایه‌گذاری با هر سطح درآمد و پولی که در اختیار دارید یکی از درس‌های مهم در زندگی است. برای کسب این مهارت‌ها لازم نیست به دانشگاه بروید و تحصیلات آکادمیک داشته باشید تنها چیزی که برای شما اهمیت دارد این است که درک پایه‌ای از فضای کسب‌و‌کار و اعتماد به نفس برای ایجاد یک طرح سرمایه‌گذاری و کسب‌و‌کار داشته باشید.

54345756869769

آنچه بیش از همه جریان سرمایه‌گذاری را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد عواملی نظیر ترس از شروع یک کسب‌و‌کار، تعیین هدف در سرمایه‌گذاری، نداشتن مشاور مالی مناسب، عدم تامین مالی درست و... هستند که کمتر به آنها توجه می‌شود دانستن عوامل موثر بر کسب‌و‌کار و موانع موجود بر سر راه سرمایه‌گذاری یک گام موثر و رو به جلو در فرآیند سرمایه‌گذاری است که در ادامه به بررسی برخی از این مباحث می‌پردازیم.

چرا سرمایه‌گذاری می‌تواند ترسناک باشد؟

برای بسیاری از افراد تغییر در وضعیت مالی و اقتصادی یا به‌نوعی حرکت به سمت شروع یک کسب‌و‌کار و سرمایه‌گذاری ترسناک‌ترین اتفاق ممکن است. تابوی سرمایه‌گذاری در شرایط بی‌ثباتی اقتصاد تا حدی معقول و منطقی است اما چرا افراد حتی در صورت بهبود شرایط و به وجود آمدن ثبات نسبی قدرت تغییر در جریان مالی و اقتصادی خود را ندارند؟  عدم شناخت از وضعیت حال و آینده بازار مهم‌ترین عامل ترس از ورود به جریان سرمایه‌گذاری است. ترس از دست رفتن سرمایه یا همان ریسک‌سرمایه‌گذاری عاملی است تا افراد ترجیح دهند امن‌ترین مسیر را در شرایط عدم‌اطلاع انتخاب کنند. انتخاب گزینه‌های دم‌دستی هرچند ریسک سرمایه‌گذاری شما را کاهش می‌دهد اما به همان میزان بر بازده سرمایه‌گذاری شما اثر منفی دارد.

یک آمار تکان‌دهنده در این زمینه که ترسناک بودن سرمایه‌گذاری را در بین ایرانی‌ها مشخص می‌کند این است که ما به‌طور میانگین بیش از 50 درصد از درآمد خود را پس‌انداز می‌کنیم اما در نقطه مقابل درصد بسیار کمی از این پول در جریان سرمایه‌گذاری قرار می‌گیرد و جالب‌تر اینکه درصد بسیار ناچیزی از آن توسط خود فرد به‌صورت مستقیم سرمایه‌گذاری می‌شود. هرچند مسائل فرهنگی و اجتماعی در این زمینه موثر هستند اما دو نکته اساسی وجود دارد که این وضعیت را شکل داده است؛ اول آنکه در مورد بسیاری از افراد نخستین تجربه سرمایه‌گذاری به دلیل ترس از آینده نامطمئن هرگز شکل نمی‌گیرد و دیگر آنکه فرصت‌های سرمایه‌گذاری و زمینه‌های سود‌آوری با سطوح سرمایه متفاوت شناخته شده نیست. (از این رو افراد حاضر به پرداخت هزینه برای شناخت فرصت‌های سرمایه‌گذاری و راهبرد‌های عملی برای بالابردن مهارت‌های سرمایه‌گذاری و کسب‌و‌کاری خود نیستند).

نخستین تجربه سرمایه‌گذاری شما سخت‌ترین تجربه شما خواهد بود بنابراین احتمال شکست در نخستین تجربه بسیار زیاد است. با این وجود جریان سرمایه‌گذاری و کسب‌و‌کار چطور شکل می‌گیرد؟ یک راهکار عملی برای غلبه بر این ترس شناخت جوانب مختلف سرمایه‌گذاری است. از این جنبه شکست یک امر طبیعی در سرمایه‌گذاری نیست چرا که به‌طور طبیعی شما باید تمام جوانب کار را بسنجید و برای هر عاملی برنامه‌ای داشته باشید. با این وجود شکست در سرمایه‌گذاری امری است که برای بسیاری از افراد در نخستین تجربه اتفاق خواهد افتاد.

پول تنها دارایی شما برای سرمایه‌گذاری نیست

البته هرکسی با هر سبک زندگی می‌تواند اهداف مالی متفاوتی داشته باشد اما تمام افراد استراتژی سرمایه‌گذاری ندارند؛ داشتن برنامه‌ای مشخص و رویکردی عملی می‌تواند به جریان سرمایه‌گذاری شما سمت و سو دهد. بسیاری از افراد تصور می‌کنند در برنامه‌ریزی‌های مالی خود باید چند سال سخت را پشت سر بگذارند تا در دوران بازنشستگی یا هر دوره‌ای که برای خود تعیین کرده‌اند از رفاه بیشتری برخوردار باشند اما آیا این استراتژی درستی است؟ سیر حرکتی تمام افراد موفق به لحاظ مالی این قانون را نقض می‌کند. برای رفاه بیشتر الزاما نباید سخت‌تر کار کنید و بیشتر پس‌انداز داشته باشید. جریان سرمایه‌گذاری یک جریان پویای مبتنی بر تفکر است؛ پول تنها سرمایه شما در کار نیست، بنابراین باید از تمام ابزار‌های خود برای موفقیت در کار استفاده کنید.

463457585

 

هدف‌گذاری درست براساس داشته‌هایتان نه پولی که در اختیار دارید مسیر سرمایه‌گذاری‌تان را مشخص می‌کند. پول تنها دارایی شما برای سرمایه‌گذاری نیست بنابراین سعی کنید تمام داشته‌هایتان را در تعیین هدف شریک کنید. شاید بتوان سال‌های اخیر اقتصاد ایران را به تعبیری سال گرگ و میش در سرمایه‌گذاری معرفی کرد. در چنین شرایط مبهمی تصمیم‌گیری و هدف‌گذاری برای آینده کسب‌و‌کار و سرمایه‌گذاری بسیار دشوار است. اما این امر نمی‌تواند دلیلی برای این باشد که از هدف‌گذاری برای شروع جریان سرمایه‌گذاری و کسب‌و‌کار شانه خالی کنید.

بدهی بزرگ‌ترین دشمن سرمایه‌گذاری

در مطالب این صفحه بار‌ها و بارها در مورد شیوه‌های تامین مالی صحبت کردیم؛ استفاده از تسهیلات بانکی و دولتی نخستین گزینه‌ای است که افراد عموما برای تامین مالی پروژه‌های سرمایه‌گذاری و کسب‌و‌کاری خود به آن روی می‌آورند، این در حالی است که بسیاری از شیوه‌های مشارکتی برای تامین مالی به‌ویژه در طرح‌های سرمایه‌گذاری کلان وجود دارد. مهم نیست که شما از کدام شیوه تامین مالی استفاده می‌کنید مهم‌ترین نکته‌ای که باید در جریان تامین مالی برای سرمایه‌گذاری رعایت کنید این است که بیش از 25 درصد از حجم سرمایه‌گذاری خود را بدهکار نباشید. وقتی شما در شیوه‌های تامین مالی خود تمام سرمایه کار را به دیگران بدهکار باشید در واقع برای این افراد یا سیستم بانکی کار می‌کنید. در شرایط فعلی هرگز نمی‌توانید بین سود تسهیلات پرداختی و سود کسب و کار خود تعادل برقرار کنید این عامل سرمایه‌گذاری شما را فلج خواهد کرد.

بیشتر بدانید کمتر بترسید

هرچند سرمایه‌گذاری موفق نیاز به پول و صبر دارد اما به همان اندازه یا حتی بیشتر باید اعتماد به نفس داشته باشید. شارژ تصمیم‌گیری‌های مالی و سرمایه‌گذاری نیاز به اعتماد به‌نفس دارد و برای این کار باید درباره سرمایه‌گذاری خود بیشتر بدانید هر چه اطلاعات شما از سرمایه‌گذاری‌تان بیشتر باشد، اعتماد به نفس بیشتری در تصمیمات مالی خود دارید. این فرآیند یادگیری در جریان سرمایه‌گذاری هیچ‌گاه پایان نخواهد یافت هرچند نقطه آغاز آن از قبل از فرآیند سرمایه‌گذاری آغاز می‌شود اما هرگز انتهایی نخواهد داشت؛ شما همواره نیاز دارید بیشتر بدانید مطمئن‌تر باشید و تصمیمات درست‌تری بگیرید. رعایت اصل هوشمندی در سرمایه‌گذاری تا حدزیادی وابسته به چیز‌هایی است که برای کار و در حین کار یاد می‌گیرید.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/VWnc7f36
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتامحاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه