یکشنبه, ۴ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Sun, 24 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

بانک مسکن با همراهی وزارت راه وشهرسازی و شورای پول و اعتبار در روزهای پایانی فروردین ماه امسال طرحی را کلید زد که هرچند هنوز به طور کامل در اختیار انبوه سازان قرار نگرفته اما می تواند در آینده نزدیک لااقل بخشی از بازار مسکن را با تحولی جدی روبه رو کند. 

بر خلاف بسیاری از طرح های مالی و بانکی که در طول سال های گذشته به طور خاص به طرف عرضه مسکن اختصاص یافته، طرح اخیر بانک مسکن به افزایش رقم نهایی وام ساخت اختصاص خواهد یافت، طرحی که به طور خاص انبوه سازان را مخاطب قرار داده اما از سوی شرکت های کوچک سازنده مسکن نیز قابل پیگیری است.

ناز کردن بازار مسکن برای خروج از رکود

نهایی شدن ارائه این وام به انبوه سازان می تواند دومین گام از بهبود نسبی رابطه آنها با بانک مسکن باشد. تشکل های انبوه ساز که در طول ماه های گذشته برای اجرایی کردن طرح مسکن قسطی مشکلات زیادی داشتند، سرانجام بر سر نرخ کارمزد 2.3 به توافق رسیدند تا طرح مسکن قسطی پس از مدت ها کش و قوس ها سرانجام کلید بخورد حالا در انتظار گام جدید دولت هستند. اگر در طرح مسکن قسطی آورده ابتدایی از سوی انبوه سازان است در وام های جدید آنچه ارائه می شود از سوی دولت است و البته انبوه سازان می توانند آن را به خریدار واگذار کنند.

با وجود فراهم آمدن مقدمات لازم اما به نظر می رسد هنوز اجرای این وام به مرحله عمل نرسیده و انبوه سازان در انتظار طی شدن مقدمات لازم از سوی مسئولان بانک مسکن هستند. در این بین طراحی خاص این وام و چگونگی وارد کردن اهرم های نظارتی بر ساخت صنعتی امری است که اجرای این طرح را پیچیده تر کرده است. بانک مسکن رسماً اعلام کرده اگر صرفاً این فناوری صرف صنعتی سازی شود این تسهیلات ۱۳۰میلیون تومان خواهد بود اما اگر توام با انتقال فناوری و بهره وری انرژی و صرفه جویی باشد، به ۱۵۰میلیون تومان افزایش می یابد و این طرح در شهرهای تهران، تبریز، کرج، مشهد، اهواز، شیراز و اصفهان اجرایی خواهد شد.

نحوه نظارت بر صنعتی سازی، چگونگی وارد کردن تجهیزات جدید، تعریف دقیق از صنعتی یا سنتی سازی و سوالاتی از این دست بخشی از ابهام هایی است که وام ساخت مسکن دربرگرفته، ابهام هایی که شاید در زمان باقی مانده تا اجرای طرح بخشی از آنها حل شود.

افزایش حاشیه سود، اولویت اول خانه سازان

عضو هیأت مدیره کانون انبوه سازان با بیان اینکه هنوز طرح افزایش مبلغ وام ساخت به شکل نهایی اجرایی نشده است، اظهار کرد: قطعاً در صورت رسیدن منابع جدید خانه سازان از طرح ها استقبال خواهند کرد اما اینکه در چه شرایطی این سیاست ها اجرایی شود اصلی ترین سوال خواهد بود.

ایرج رهبر در گفت وگو با «فرصت امروز» اظهار کرد: در طول ماه های گذشته طرح های مختلفی برای بهبود نسبی اوضاع بازار مسکن در دستورکار قرار گرفته که نهایی شدن و امکان استفاده از آنها در گرو اجرای همه جانبه آن خواهد بود. به گفته وی، در صورتی که افزایش قدرت خرید مردم به عنوان اصلی ترین گره و چالش در این حوزه مطرح شود، تسهیلات ارائه شده نیز باید در همین راستا باشد. خوشبختانه وام جدیدی که به انبوه سازان ارائه می شود، قابل انتقال به متقاضی خواهد بود و اگر در آینده نزدیک آماده شود می توان انتظار داشت در کنار دیگر حوزه ها، از این وام جدید نیز استفاده شود.

سلمان خادم المله، کارشناس و مشاور صنعت ساختمان نیز در گفت وگو با «فرصت امروز» به نیازهای اصلی انبوه سازان در شرایط فعلی بازار مسکن پرداخت و گفت: در شرایطی که بازار مسکن سود دقیقی را ارائه نمی کند و مشخص نیست نتیجه سرمایه گذاری در این بازار چه است، می توان گفت اصلی ترین مشکل انبوه سازان نه تأمین منابع مالی مورد نیاز که بهبود نسبی شرایط بازار است.

به گفته وی، بر خلاف گذشته در حال حاضر مشخص نیست نتیجه سرمایه گذاری های جدید در بازار مسکن چه خواهد شد و از این رو شاید حمایت از عرضه کنندگان مسکن می تواند در قالب ثبات شرایط بازار اجرایی شود.

خادم المله درباره شرط صنعتی سازی برای دریافت سقف مبلغ وام نیز گفت: قطعاً از موضوعی مانند صنعتی سازی می توان به عنوان یک اولویت و ایده آل جدی یاد کرد که در بلندمدت در اوضاع ساختمان های ایران تأثیری جدی خواهد داشت، اما پیگیری چنین امر گسترده ای قطعاً جز در سایه نگاهی همه جانبه معنا پیدا نمی کند. صنعتی سازی از آغاز تا پایان فرآیند ساخت یک خانه را در بر می گیرد و اگر بنا باشد چنین امری به شکل اجرایی دربیاید در کنار وام باید به دیگر عرصه ها نیز فکر کرد و یک تغییر نگاه جدی به وجود آورد.

بحث از افزایش مبلغ وام ساختمان در راستای یکی از اهداف اصلی سیاست کلان وزیر راه و شهرسازی عمل خواهد کرد. آخوندی در نخستین روزهای آغاز به کار دولت یازدهم رسماً اعلام کرد سیاست های او به حمایت همزمان از عرضه و تقاضای مسکن اختصاص خواهد یافت و در شرایطی که وام خرید خانه در چند مرحله افزایش یافته، حمایت مالی از انبوه سازان یکی از گزینه های موجود برای تحریک دوباره عرضه مسکن است. کاهش ساخت و سازها به عنوان یکی از زنگ خطرهای ماه های گذشته بازار مسکن بسیاری از کارشناسان را نگران کرده و شاید اجرایی شدن وام جدید که در نهایت به متقاضی منتقل خواهد شد، بخشی از گره عرضه مسکن را باز کند.

ارتباط با نویسنده : j.hashemi1992@gmail.com

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/kOCl0JnL
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه