در یکی از جلسات اخیر هیات وزیران معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور از آماده شدن آییننامه یارانه حمایت از تولید و قرار پرداخت 5200 میلیارد تومان در قالب این آییننامه به منظور کمک به صنایع تولیدی، توضیحاتی ارائه کرده بود. معاون اول رییسجمهوری از دبیر هیات دولت خواست تا به سرعت آییننامه حمایت از تولید در جلسه هیات وزیران طرح شود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت؛ در یکی از جلسات اخیر هیات وزیران معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور از آماده شدن آییننامه یارانه حمایت از تولید و قرار پرداخت 5200 میلیارد تومان در قالب این آییننامه به منظور کمک به صنایع تولیدی توضیحاتی ارائه کرده بود.
پس از توضیح نوبخت، معاون اول رییسجمهوری از دبیر هیات دولت خواست تا این آییننامه با قید فوریت در یکی از جلسات آتی هیاتوزیران مطرح شود. گفتنی است این رقم از محل منابع حاصل از هدفمندی یارانهها (موضوع تبصره 21 قانون اجرای هدفمندی یارانهها) در اختیار بخشهای تولیدی قرار خواهد گرفت.
پیش از این وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی از اختصاص 2300 میلیارد تومان یارانه به بخش تولید خبر داده بود. علی ربیعی گفته بود: از این میزان 1300 میلیارد تومان برای بخش صنعت و معدن و یکهزار میلیارد تومان برای کمک به بخش کشاورزی اختصاص یافته است. ربیعی توضیح داده بود: با برنامهریزی به عمل آمده، 50 درصد تسهیلات بانکها نیز به سمت بخش تولید و اشتغال هدایت شده است.
ربیعی با اشاره به اینکه در کنار تقاضا باید به عرضه کالا و محصولات توجه ویژه کنیم، افزود: رشد و توسعه کشور از مسیر اشتغال و تولید میگذرد که این دو مقوله مستلزم نگاه خاص هستند. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: امروز ما با نیروی تحصیلکرده بیکار در کشور مواجه هستیم و براین اساس دولت دو طرح ویژه برای اشتغال جوانان در دست اقدام قرار داده است.
آییننامه اجرایی اختصاص بخشی از درآمدهای یارانهها به صنعت در دست تدوین است، نعمتزاده: برای بهبود فرآیند تولید و مصرف انرژی و کاهش شدت انرژی، به واحدهایی که برای اصلاح مصرف سوخت خود اقدام کنند، کمکهای بلاعوض پرداخت خواهد شد البته هنوز دستورالعملهای این موضوع تکمیل و نهایی نشده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: آییننامه اجرایی اختصاص 10هزار میلیارد تومان از محل درآمدهای یارانهها به بخش صنعت و تولید با اجرای مرحله دوم قانون هدفمندی یارانهها، در دست تهیه و تدوین است. نعمتزاده توضیح داده بود: نخستین گام در این راستا، تفکیک سهم هر بخش است که از دولت تقاضا کردیم، این سهمیه را مشخص کند.
به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت، در جلساتی که با رییسجمهوری نیز برگزار شد، ارائه تسهیلات ارزان قیمت به بخش صنعت و تولید پیشبینی شده تا با تامین بخشی از سود بانکی، بخش صنعت بتواند از وام ارزان قیمت استفاده کند.
محمدباقر نوبخت، معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور هم تاکید کرده بود که دولت به دنبال برطرف کردن مشکلات عرصه تولید است. نوبخت استفاده از یارانه تولید را راهکار دیگر دولت برای حمایت از کارآفرینان ذکر کرد و افزود: دولت منابع کافی را برای حمایت از بخش تولید در اختیار دارد، اما این منابع را دقیق و براساس برنامه در جامعه تزریق میکند.
مشکلات بخش تولید
اما تولیدکنندگان اعلام میکنند که از این یارانه بهرهای نبردهاند و مشکلاتشان کماکان به قوت خود باقی است. در شرایطی که دولت قصد دارد با رونق بخش تولید کشور مشکلات مربوط به اشتغال را هم حل کند با وجود سپری شدن شش ماه از سال 93 به نظر میرسد نه تنها در بخش تولید گشایش قابلقبولی دیده نشده، بلکه تاثیر سوء این عدم گشایش بر حوزه اشتغال نیز به قوت خود باقی است. حالا تولیدکنندگان منتظرند تا ببینند که در ماههای باقیمانده شانسی دارند یا خیر؟