دکتر زهرا عبدالهی، رییس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت از بازنگری و ابلاغ دستورالعمل پایگاههای تغذیه مدارس با تمرکز بر کاهش عوامل ایجاد بیماریهای غیرواگیر خبر داد و اقلام مجاز و غیرمجاز جهت عرضه در بوفه مدارس را تشریح کرد. امسال نیز مانند سالهای گذشته با همکاری دفتر سلامت و تندرستی آموزشوپرورش، دستورالعمل پایگاههای تغذیه مدارس را بازنگری کردیم. بر این اساس دستورالعمل سال 93 تغذیه و اقلام غذایی مجاز و غیرمجاز در پایگاههای تغذیه مدارس تدوین شد. این دستورالعمل با امضای وزارتخانههای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و آموزشوپرورش به مدارس سراسر کشور ابلاغ خواهد شد. مدارس موظفند برای آن دسته از اقلام غذایی که باید به بوفه مدارس بیاید، طبق این دستورالعمل اقدام کنند. با توجه به افزایش شیوع اضافهوزن و چاقی میان دانشآموزان و همچنین به دلیل بیماریهای غیرواگیر مرتبط با تغذیه مانند دیابت و فشارخون بالا که در ایران نیز بسیار شایع هستند، لازم است با پیشگیری و تغذیه پیشگیرانه از افزایش این بیماریها جلوگیری شود. بنابراین علاوهبر برنامه غذایی دانشآموزان، موادغذایی چرب و شور حاوی نمک، قند و شکر اضافی نباید در بوفههای مدارس توزیع شود. براساس این دستورالعمل اقلام غذایی مجاز شامل انواع شیر و ماست کمچرب در بستههای یک نفره (جهت ترویج مصرف شیر و لبنیات کمچرب) لازم است در بوفه مدارس گنجانده شود. عرضه نوشابه و دوغ گازدار یا انواع آبمیوههای حاوی قند افزوده در بوفه مدارس ممنوع است و در مقابل نوشیدنیهای سالم مانند آب معدنی، دوغ بدون گاز و نمک اضافی مجاز است.
به گفته عبداللهی، عرضه انواع چیپس و تنقلات غذایی شور و غلات حجیم شده مانند انواع پفک ممنوع است. انواع مغزها و خشکبار نیز به شرط کمنمک یا بدون نمک بودن در بستهبندیهای یکنفره و دارای پروانه وزارت بهداشت مجاز است. رییس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: هدف کلی این دستورالعمل پیشگیری و در درجه اول حفظ سلامت دانشآموزان است تا به این ترتیب از مشکلاتی نظیر چاقی و اضافهوزن و بیماریهایی مانند فشارخون بالا و بیماریهای قلبی – عروقی جلوگیری شود. از طرف دیگر تغذیه دانشآموزان باید طوری باشد که به رشد آنها کمک کند و مشکلاتی در ارتباط با کمبود ریزمغذیها هم به وجود نیاید.