یکی از ابزارهایی که دولت از طریق آن میتواند بنگاهها را به افزایش تولید تشویق کند و هزینه هایش را کاهش دهد معافیتهای مالیاتی است که این اقدام برای حمایت از بخشهای تولیدی درست و مثبت است، اما تنها اکتفا به معافیت مالیاتی کافی نیست. زیرا مشکلات بخشهای تولیدیمان فراتر از این است که بتوانند تنها از طریق معافیتهای مالیاتی آن را درمان کنند. اکنون بخشهای تولیدی با مشکلاتی از قبیل واردات قطعات، واردات کالای واسطهای و ماشین آلات و همچنین بالا بودن هزینه سرمایه و واردات دست و پنجه نرم میکنند.
اکنون در جامعه تجارت تشویق میشود و تولید دچار محدودیتهای متعددی است. باید بنگاهها به جای اینکه به سمت تولید بروند، کالا وارد کنند. چرا که هم سودآوری بیشتری دارد و هم زود بازده است، بنابراین معافیتهای مالی اگرچه خوب و مفید است ولی کافی نیست. متاسفانه مسئلهای که وجود دارد این است که اکنون سیاستهای اقتصادی دولت تامینکننده نیاز بخشهای تولیدی در کشورمان نیست و باعث میشود بحران اقتصادی در کشور تشدید شود. در حال حاضر دولتمردان کشور به این امر توجه نمیکنند که برای توسعه اقتصادی کشور باید به بخشهای تولیدی برسند.
یعنی باید منابع از بخشهایی متورم به بخشهای تولیدی صنعت و کشاورزی سوق داده شود. ولی چنین دیدگاهی در تیم اقتصادی دولت وجود ندارد و آنها یک تیم بازرگانی هستند. همین سمینار اقتصاد ایران را که تشکیل دادند نشان میدهد که چقدر هدف آنها میتواند تحقق یابد و تا چه اندازه میتوانند مشکلات و موانع اقتصادی را حل کنند.
* کارشناس اقتصادی