عضو هیات مدیره انجمن سنگ آهن درباره فعالیت های معادن کوچک و متوسط گفت که پیش از آغاز به کار معادن کوچک و متوسط ظرفیت تولید سنگ آهن حدود 8 میلیون تن بود که پس از 13 سال به 56 میلیون تن افزایش یافت.
سجاد غرقی در گفت وگو با «فرصت امروز» در این باره افزود: واقعیت این است که توان بالای معادن کوچک و متوسط در تولید و اشتغال زایی نادیده گرفته می شود و حتی از تعطیلی این معادن استقبال شده و به آنها به عنوان زائده های بخش تولید نگاه می شود.
وی افزود: با این نوع نگاهی که به این معادن وجود دارد، رشد و توسعه آنها سخت شده و هنگامی که از سوی وزیر صنعت ، معدن و تجارت و معاونین ایشان اعلام می شود که وجود 6 هزار معدن کوچک و متوسط افتخار نیست، پس باید منتظر تعطیلی این معادن باشیم.
غرقی با اشاره به اینکه استقبال از تعطیلی این معادن، مخالف اصول اقتصاد مقاومتی است ، گفت: اقتصاد مقاومتی بر تقویت بنگاه های کوچک و متوسط و رشد توام با اشتغال زایی تاکید دارد که این گونه اقدامات مخالف این سیاست ها است.
عضو هیات مدیره انجمن سنگ آهن با ذکر اینکه نگاه حاکمیت به صنایع کوچک و متوسط بخش خصوصی نگاهی زاویه دار است، توضیح داد: حدود 85 درصد سهم اشتغال در بخش معدن متعلق بهsme ها است و 64 درصد از سرمایه گذاری در این بخش هم توسط آنها انجام می شود. معادنی از جمله معادن فلزات پایه، کرومیت، مس، سنگ آهن و معادن سنگ های تزئینی و. . . که سهم قابل توجهی در سرمایه گذاری و اشتغال دارند.
غرقی ادامه داد: این معادن به دلیل اینکه کوچک و متوسط هستند آسیب پذیرترند و به دلیل اینکه توان تامین مالی و اخذ تسهیلات در این معادن پایین است، نوسانات بازار و تغییرات محیط کسب و کار آنها را مورد آسیب بیشتری قرار می دهد و آسیب پذیری آنها باعث می شود تا با مشکلات بیشتری مواجه شوند.
غرقی عضو هیات مدیره انجمن سنگ آهن درباره چهارمین همایش سنگ آهن ایران که امروز در مرکز همایش های صداوسیما برگزار می شود، گفت: در این همایش تمام ذی نفعان این بخش که شامل تولید کنندگان تا صادرکنندگان بخش های کوچک و متوسط و بزرگ مقیاس می شود، در این همایش حضور دارند و برنامه یک سال آینده صنف سنگ آهن مورد بررسی قرار می گیرد.
وی ادامه داد: وجه تمایز همایش امسال با سال آینده درباره مباحث و راهکارهایی است که برای حل مشکلات این صنعت ارائه خواهد شد.
ارتباط با نویسنده: sanazkolahdooz@yahoo.com