رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که 60درصد بیماریهای عفونی انسان در اثر دام و فرآوردههای آن است و 75درصد موارد جدید عفونی را کشتارگاهها تحت تاثیر قرار میدهند. به گزارش ایرنا، مهدی خلج در سخنرانی پیش از خطبههای نمازجمعه این هفته تهران درباره رهاوردهای دامپزشکی در عرصه اقتصاد ملی، تجارت بینالملل و بهداشت عمومی و سلامت سخنرانی کرد.
وی با بیان اینکه بیماریهایی بین انسان و حیوان مشترک است و سلامتی انسان را تهدید میکند، اضافه کرد: هزینههایی صرف درمان این بیماریها میشود تا به جمعیت انسانی کمتر این بیماریها انتقال پیدا کند. البته در این راه موانع و مشکلاتی وجود دارد که تلاش کردهایم با شرایط موجود تا حد قابل توجهی موفقیتهایی را حاصل کنیم. خلج ادامه داد: سال گذشته برخی از بیماریهای خطرناک در انسان تا 55درصد و برخی دیگر تا 65درصد کاهش یافته است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور به امنیت غذایی بهعنوان یکی از مهمترین ارکان سلامت اشاره کرد و گفت: تامین غذای سالم برای مردم و امنیت غذایی در سیاستهای اصل نظام تاکید شده است. در واقع فرآوردههای حیوانی اعم از شیر، لبنیات، گوشت و آبزیان در سبد غذایی خانوادهها وجود دارد و بر این اساس باید این فرآوردهها سالم در اختیار مردم قرار گیرد. خلج اظهارکرد: امنیت غذایی باعث میشود تا مردم با اطمینان خاطر موادغذایی سالم را خریداری و مصرف کنند.
وی با بیان اینکه سازمان دامپزشکی کشور تلاشهای گستردهای را در این زمینه انجام داده است، گفت: 300هزار حلقه نظارت از مزرعه تا سفره و 2هزار و 260 نوبت حلقه نظارت بر تولید موادغذایی را ایجاد کردهایم و همچنین 33هزار تن مواد منشأ دامی را که قابلیت مصرف نداشتهاند از چرخه مصرف خارج کردهایم. رئیس سازمان دامپزشکی کشور در ادامه سخنانش به بهداشت مرغ مصرفی خانوارها اشاره کرد و توضیح داد: برخی افراد استفاده از هورمون رشد در مرغ را مطرح میکنند که باید گفت استفاده از هورمون رشد علمی و عملی نیست و مردم با اطمینان خاطر این مرغها را مصرف کنند و نگرانی نداشته باشند.
خلج به موضوع سامانههای الکترونیک سازمان دامپزشکی کشور اشاره و تاکید کرد: این سازمان باید در برابر برخی از رخدادها و عوامل بیماریزا که از خارج آن را تهدید میکند واکنش سریع نشان دهد و در این راستا ابزاری که ما را کمک میکند سامانه خدمات الکترونیک است که در این ارتباط 11 سامانه مورد استفاده قرار گرفته است. وی همچنین به تجارت بینالمللی اشاره و اظهار کرد: در تجارت بینالمللی تولید و خروج از رکود و ایجاد رونق صادرات غیرنفتی در دامها و مواد بیولوژیک تحت نظارت سازمان بهداشتی و دامپزشکی است و شرط لازم برای صادرات دام سلامت آنان است و مصوبات بینالمللی مرجع صلاحیت، باید تایید کند تا فرآوردههای دامی صادر شود.
به گفته رئیس سازمان دامپزشکی در سال 1393 حدود 31هزار و 120 مجوز بهداشتی برای 69 کالا و در شش ماه امسال نیز 15هزار مجوز بهداشتی برای صادرات کالا صادر شده است. خلج در ادامه سخنان خود گفت: مهر و امضای سازمان دامپزشکی کشور در 180 کشور جهان اعتبار دارد و بر این اساس کالاها صادر میشود. وی در ادامه خاطر نشان کرد: مردم دام زنده در معابر و منازل خود ذبح نکنند و از خریداری مرغ زنده پرهیز کنند و در فضاهای مجاز و کشتارگاهها قربانی خود را ذبح کنند تا از آلودگی محیط زیست جلوگیری شود. وی گفت: سازمان دامپزشکی کشور سامانه ردیابی روی بستههای مرغ نصب کرده که روی آن کد رهگیری درج شده است و شهروندان میتوانند این کد را به سامانه 30008903 پیامک و تمام اطلاعات از مرحله تولید تا مصرف را دریافت کنند.