مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز سهشنبه بررسی صلاحیت فخرالدین احمدی دانش آشتیانی چهارمین وزیر پیشنهادی دولت را برای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دستور کار قرار داد، ولی به او رأی اعتماد نداد. حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی، رییسجمهور از همان دقایق پیش از بررسی صلاحیت برای دفاع از احمدی آشتیانی و با خیر مقدم علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در مجلس حضور یافت، در حالیکه اسحاق جهانگیری، معاون اول رییسجمهور و ابوترابیفرد، نایب رییس مجلس شورای اسلامی او را همراهی میکردند.
رییسجمهور در سخنرانی خود تاکید کرد که من در انتخاب وزیر برخلاف آنچه برخی رسانهها شایعه میکنند، تحتتاثیر فشار گروه سیاسی یا شخصی نیستم و تحتتاثیر فشار گروهی کاری انجام نمیدهم. پس از صحبت مخالفان و موافقان وزیر پیشنهادی دولت، رأیگیری انجام شد که فخرالدین احمدی دانش آشتیانی با 171 رأی مخالف، 70 رأی موافق و 16 رأی ممتنع، اعتماد مجلس نهم را برای تصدی این وزارتخانه کسب نکرد تا این بار هم مجلس به پیشنهاد رییسجمهور منتخب رأی مثبت ندهد.
نظر مخالفان رأی اعتماد
قاسم جعفری، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در سخنانی در مخالفت با وزیر پیشنهادی علوم ابراز عقیده کرد که همه وزرای پیشنهادی علوم از گروه وزیر دوران اصلاحات و تیم آنها هستند. سیدحسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نیز در سخنانی در مخالفت با وزیر پیشنهادی علوم گفت: گویا وزارت علوم سهم حزب مشارکت منحله است.
علیرضا زاکانی، نماینده تهران در مجلس و دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی نیز در مخالفت با دانش آشتیانی، وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری، گفت: آقای آشتیانی و 119 استاد دیگر در هفتم بهمن 82 بیانیه رسمی را امضا و تاکید کردند به نفع متحصنان مجلس ششم روزه سیاسی میگیرند. در بیانیه جبهه مشارکت آمده بود تحصن مجلس ششم نقطه عطفی در توسعه سیاسی کشور است و دانش آشتیانی عضو همین جبهه مشارکت است.