رییس مجمع واردات گفت، دولت باید راههای بهتری برای مدیریت تامین غذای دام و طیور از قبیل رقابتپذیر کردن این بازار برای رضایتمندی تولیدکنندگان و مصرفکنندگان جستوجو کند و اگر این موضوع درست مدیریت نشود رانت ایجاد میشود.
محمد حسین برخوردار در گفتوگو با تسنیم در ارتباط با واردات خوراک دام و طیور اظهار کرد: خوراک طیور دارای استانداردهایی ویژه است. اینگونه نیست که هر خوراکی را به مصرف دام و طیور رساند. اگر میخواهیم مرغ سالم و با کیفیت را در سفرههای مردم قرار دهیم. باید غذای سالم هم به مرغ و هم به طیور داده شود. با نان خشک کپک زده و کیسه فریزر که نمیتوان پرورش مرغ و ماهی و دام داشت.
وی در رابطه با شیوههای تامین خوراک طیور و دام تصریح کرد: در مجموع برای تهیه خوراک دام بهصورت عمده چندین راه وجود دارد، که استفاده از ذرت و کنجاله و همچنین استفاده از خمیر مرغ شایعتر است.
برخوردار در ارتباط با ذرت و کنجاله افزود: ذرت استفاده شده در صنایع مرغداری کشور وارداتی است. واردات آن سبب میشود که ما در واقع از آب مجازی (آب سایر کشورها) استفاده کنیم که با توجه به کمبود آب در کشور به نظر میرسد راهکار منطقیای باشد. رییس مجمع واردات تصریح کرد: علاوه بر این درصورت توجه بیشتر به موضوع استانداردهای جهانی، خمیر مرغ نیز میتواند زمینهساز ارزآوری مناسبی برای کشور باشد.
برخوردار در خصوص وجود رانت در واردات خوراک طیور اظهار کرد: دولتها همواره به دلیل ضرورت مهار قیمت مرغ و تخم مرغ، در تلاش بودهاند قمیت نهادههای دامی را کنترل کنند. اما به نظر میرسد دولت باید راههای بهتری برای مدیریت تامین نهادهها از قبیل رقابتپذیر کردن بازار نهادههای دامی و نیز کاهش قیمت تمام شده با افزایش بهرهوری، برای رضایتمندی تولیدکنندگان و مصرفکنندگان جستوجو کند.
وی تاکید کرد: این موضوع اگر درست مدیریت نشود، میتواند به ایجاد رانت در صادرات ضایعات مرغ منجر شود.