دوشنبه, ۱ بهمن(۱۱) ۱۴۰۳ / Mon, 20 Jan(1) 2025 /
           
فرصت امروز
تاثیر کاهش نرخ ارز بر صادرات غیرنفتی در گفت‌وگو با 2 صادرکننده

با مدیریت ارز رشد صادرات غیر‌نفتی ادامه خواهد داشت

9 سال پیش ( 1394/1/19 )
پدیدآورنده : مینو گله  

حجم صادرات غیر‌نفتی درسال 93 به 50 میلیارد دلار رسید که به گفته رییس‌جمهور یک رکورد برای این بخش محسوب می‌شود. افزایش صادرات غیر‌نفتی از دغدغه‌های دولت یازدهم است که در آغاز کار مطرح کرد و توجه به صنعت و تولید داخلی نیز می‌تواند یکی از گام‌های اولیه جهت رشد این نوع صادرات باشد. به گواه آمارهای گمرک رشد صادرات غیر‌نفتی در سال گذشته از ابتدای سال تا بهمن در مقایسه با سال 92 نزدیک به 19 درصد رشد داشته و دولت برنامه‌ریزی کرده است سال 94 را برای صادرات غیر‌نفتی با پایه رشد 20 درصدی آغاز کند.

اما در این میان قاعدتا صادرات غیرنفتی از نوسان نرخ ارز بی‌تاثیر نخواهد بود. عضو هیات‌مدیره اتحادیه صادركنندگان پوست و سالامبور و چرم ایران معتقد است نگاه به صادرات غیر‌نفتی باید حمایتی و تشویقی باشد تا در نوسان ارز گرفتار نشود. سعید شادکام با بیان اینکه کاهش نرخ ارز بر صادرات غیر‌نفتی تاثیرات منفی خواهد گذاشت به «فرصت امروز» می‌گوید: صادرات غیر‌نفتی ارتباط مستقیم با نوسانات نرخ ارز دارد، اما از آنجایی که کاهش آن می‌تواند تاثیر مثبتی بر واردات نیازهای اساسی داشته و بر تولید داخلی اثر بگذارد، در مواجهه با کاهش آن باید برای صادرات غیر‌نفتی برنامه‌ریزی کرده و راهکارهای موثر به کار بست.

سعید شادکام در بیان راهکارهای مناسب از وارد‌کنندگان کالاهای لوکس نام برده و توضیح می‌دهد: به نظر می‌توانند برای این نوع واردات در هنگام تخصیص ارز از وارد‌کننده مجوز یا اظهارنامه صادراتی بخواهند. این فعال اقتصادی معتقد است این راهکار می‌تواند کاهش صادرات غیر‌نفتی را درهنگام کاهش نرخ ارز یا در برخی موارد دیگر جبران کند. وی همچنین بیان کرد: این کار به‌نوعی مدیریت و تشویق صادرات غیر‌نفتی است. 

رابطه مستقیم نرخ ارز با میزان صادرات غیر‌نفتی صحبت رییس هیات‌مدیره جامعه مهندسین صنعت نساجی کشور نیز هست. این فعال اقتصادی با بیان اینکه مسئله کالای صادراتی رقابت در بازارهای جهانی است، به «فرصت امروز» می‌گوید: برای صادرکنندگان خرد و کوچک در مقایسه با صادرکنندگان محصولات نفتی کار کمی سخت‌تر است. علیرضا حائری در توضیحات بیشتری می‌افزاید: پتروشیمی‌ها چون از فاینانس استفاده می‌کنند غالبا تمام ارز را به کشور وارد نمی‌کنند و بخشی از محصولات‌شان را بابت بدهی صادر می‌کنند، اما اوضاع برای صادرکنندگان خرد، مثلا صادرکنندگان نساجی، پوشاک و... متفاوت است. به گفته وی این صادرکنندگان اغلب ارز را به کشور وارد کرده و آن را به ریال تبدیل می‌کنند مگر اینکه بخواهند مواد اولیه وارد کنند و بدین ترتیب در صورت کاهش دلار با مشکل مواجه می‌شوند.

وی می‌افزاید: نرخ ارز در کشور ما وابستگی آنچنانی به بازارهای جهانی ندارد و دور از نوسان این بازارهاست و دولت تعیین‌کننده اصلی نرخ و نحوه عرضه آن است. حائری در بیان راهکار در حل مشکلات صـــادرکننـدگان در چنین مواقعی می‌گوید: بانک مرکزی و دولت باید عرضه ارز را مدیریت کنند، درست است برای واردات به‌خصوص ماشین‌آلات افزایش نرخ ارز خوب است اما به نفع صادرات غیر‌نفتی نیست. رییس هیات‌مدیره جامعه مهندسین صنعت نساجی کشور معتقد است مدیریت نرخ ارز می‌تواند گرانی و تورم را کنترل کرده و انگیزه صادرکنندگان را برای حضور در بازارهای جهانی افرایش دهد.

به گزارش «فرصت امروز» و به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه تجارت، وزیر صنعت، معدن و تجارت با روشن شدن نتایج مذاکرات، امسال را سال توسعه صادرات غیر‌نفتی دانسته و در دیدار نوروزی خود با رییس‌کل، معاونان و مدیران سازمان توسعه تجارت فضای ایجاد شده را برای شتاب دادن به صادرات غیر‌نفتی مناسب عنوان کرده و تاکید کرده است دبیرخانه شورای‌عالی صادرات باید فرابخشی عمل کند و از حوزه وظایف سازمانی خارج شود و مختص به یک بخش نباشد.

نعمت‌زاده گفته است، سازمان توسعه تجارت باید تمامی مصوبات صادرات غیرنفتی را پیگیری و اجرا کند تا جهشی در صادرات کشور ایجاد شود. وی به این سازمان توصیه کرده است، بررسی چگونگی روند توسعه صادرات در کشورهای ترکیه، مالزی و کره‌جنوبی را که عملکرد موفقی داشته‌اند در دستور کار خود قرار دهد. به گزارش «فرصت امروز» و به نقل از سامانه اطلاع‌رسانی گمرک کشور، اقلام عمده صادرات غیر‌نفتی در مدت 11 ماهه منتهی به بهمن در سال 93 شامل پروپان مایع‌شده، بوتان مایع‌شده، متانول، پلی‌اتیلن گرید فیلم و قیر‌نفت بوده و بیش از 50 درصد از صادرات غیر‌نفتی را شامل می‌شود.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/OIArP2QG
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکسirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5مبلمان اداریقیمت طلای آبشدهنرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیکوچینگ فراکوچتعمیر اینورترکناف سقف کناف سقف کاذب
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه