این روزها اخبار مثبتی پیرامون بازار سهام منتشر میشود اما عکسالعمل شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران همچنان منفی است. چنانکه از 15 فروردینماه تاکنون میانگین بازدهی سهامداران از 13 درصد به 3 درصد کاهش یافته است. کاهش 2درصدی نرخ سود سپرده بانکی، اعلام مدیر اداره نظارت بر ناشران بورسی درخصوص انتشار اطلاعات شرکتها در کدال که از اول خرداد اجرایی خواهد شد و همچنین افزایش محدودیت نوسان به 5 درصد، از اخبار مهمی است که میتواند در راستای شفافیت بیشتر و از همه مهمتر، در کاهش مدتزمان توقف شرکتهای بورسی بسیار تاثیرگذار باشد. از سوی دیگر، شاهد تغییر روند قیمتهای جهانی کالاهای اساسی و فلزات و موادمعدنی و حتی نفت هستیم. به موارد فوق باید به انتشار اخبار مثبت سیاسی در روزهای گذشته پیرامون مذاکرات هستهای اشاره کرد که میتواند چشمانداز بازار سهام را در بلندمدت صعودی کند.
نارضایتی سهامداران از توقف و بازگشایی پتروشیمی مبین
از مهمترین اتفاقهای بازار سهام اینکه شرکت تازهوارد پتروشیمی مبین برای دومینبار در هفته جاری با توقف و بازگشایی مجدد نماد مواجه شد و موج دیگری از اعتراض و نارضایتی سهامداران را رقم زد. بعد از توقف و ابطال معاملات پتروشیمی مبین در روز یکشنبه جاری و خرید سهم توسط عدهای محدود که شائبه دستکاری در بورس تهران را تقویت کرد، روز گذشته نیز نماد این شرکت بورسی با توقف و بازگشایی نماد مواجه شد. به این ترتیب نماد معاملاتی پتروشیمی مبین متوقف شد و ایجاد محدودیت و نوسان در این سهم موجب نارضایتی سهامداران شد. در معاملات دیــروز پتروشیمی مبین قیمت سهام این شرکت با افزایش 4 درصدی مواجه شد و به 338 تومان رسید و صف خرید 270 میلیونی برای این شرکت تشکیل شد.
رشد 2 واحدی شاخص فرابورس
در جریان معاملات آخرین روز هفته در فرابورس ایران، 187 میلیون و 850 هزار ورقه بهادار به ارزش یک هزار و 964 میلیارد ریال مورد دادوستد قرار گرفت. در پایان معاملات 16 اردیبهشتماه، 187 میلیون و 850 هزار ورقه بهادار در 25 هزار و 57 نوبت دستبهدست شد و ارزش آن به یکهزار و 964 میلیارد و650 میلیون ریال رسید. روز گذشته ضمن تقویت آیفکس به 725 واحد، فولاد هرمزگان جنوب با معامله 35 میلیون و 280 هزار سهم به ارزش 53 میلیارد و 50 میلیون ریال بیشترین حجم و ارزش معاملات را به خود اختصاص داد.
در روز پایانی هفته، بیشترین افزایش قیمت مربوط به رشد قیمت سهام شرکتهای بیمه اتکایی ایرانیان، زرین معدن آسیا و معادن مس تکنار بود و سهام شرکتهای پتروشیمی مارون، جم و ذوبآهن اصفهان بیشترین تاثیر مثبت را در شاخص فرابورس داشتند. از سوی دیگر، شرکتهای بیمه نوین، نیرو سرمایه و پالایش نفت لاوان بیشترین کاهش قیمت را تجربه کردند و هر ورقه حق تقدم تسهیلات مسکن در بازه 680 تا 730 هزار ریال دادوستد شد.
گروه خودرو، مورد توجه سرمایهگذاران
در گروه بانک و موسسات اعتباری شاهد صعود و نزولهای چندین باره بودیم. بهطوریكه روندی نزولی و سپس صعودی و دوباره برگشت به معاملات متعادل، حاكم بر بیشتر نمادهای این گروه بود. با معامله 32.9 میلیون سهم، بانک صادرات ایران پرحجمترین نماد معاملاتی گروه بود. در گروه خودرو و ساخت قطعات معاملات متعادلی انجام شد. گروه خودرو و بانك نسبتا مورد توجه سرمایهگذاران قرار گرفتند. با معامله 29 میلیون سهم، ایرانخودرو پرحجمترین نماد معاملاتی گروه بود. سرمایهگذاری رنا كه معاملات را در بازه منفی آغاز كرده بود با صف خرید به پایان رساند.
معاملههای متعادل در گروه سرمایهگذاری
در گروه انبوهسازی معاملات نسبتا متعادل و كمحجمی انجام گرفت كه با معامله 3 میلیون سهم، سرمایهگذاری مسکن بیشترین حجم معاملاتی را در گروه به خود اختصاص داد. در گروه سرمایهگذاری نمادها متعادل و رو به مثبت معامله شدند. با معامله 11 میلیون سهم، سرمایهگذاری خوارزمی پرحجمترین معاملات گروه را به خود اختصاص داد. گسترش سرمایهگذاری ایرانیان اكثر بازه روز با صف خرید همراه بود. در گروه عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم، صف خرید پتروشیمی مبین در همان دقایق اولیه عرضه شد اما با توجه به حذف محدودیت حجمی دوباره با صف خرید همراه شد و پس از معامله 198 میلیون سهم با صف خرید200 میلیونی معاملات را به پایان رساند. گروه سیمان نیز ماههاست مورد توجه سرمایهگذاران نیست و نمادهای آن اكثرا منفی معامله میشوند.