معاون آب، خاک و صنایع وزارت جهادکشاورزی از محاسبه نادرست سهم آب کشاورزی انتقاد کرد و گفت: سهم آبی که به بخش کشاورزی میدهند بهصورت حجمی نیست اما این سهم در کشور بهصورت نادرست محاسبه میشود. به گزارش «فرصت امروز»، رحیم سجادی در حاشیه سفر به تبریز، اظهار کرد: سهم آب بخشهایی مانند شرب و صنعت بهصورت حجمی است و آن را از سهم آب مصرفی در کل کشور کم و بهعنوان سهم آب بخش کشاورزی اعلام میکنند در حالی که این شیوه نادرست است و بسیاری از روانآبها در کشور وجود دارند که به پای بخش کشاورزی نوشته میشوند.
وی افزود: وزارت نیرو سهم بخش کشاورزی از آب مصرفی کشور را در همه استانها 92 درصد اعلام میکند که این میزان درست نیست. سهم آب مصرفی در این بخش برابر آمارهای موجود کمتر از میزان اعلام شده است. معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه با توجه به محدودیت منابع آبی و بحران آب در کشور، کاهش سهم آب برای تولید محصولات آببر در مناطق کم آب و توسعه آبیاری تحت فشار را در دستور کار دادیم، گفت: گرچه موضوع بحران آبی که وزارت نیرو به آن اشاره میکند مسئله آب شرب است اما بحران آبی کشور در بخش کشاورزی سالهاست به وجود آمده و در سالهای گذشته نیز تا جایی که امکانپذیر بوده از سهم آب بخش کشاورزی برای شرب کم کردهاند.
سجادی با بیان اینکه در استانهایی که با بحران آب و کمآبی مواجه هستند سهم آب بخش کشاورزی بسیار کمتر از درصدی است که برای کل بخش کشاورزی اعلام میشود، افزود: ما از ارائه سهم آب بخش کشاورزی بهصورت حجمی از سوی وزارت نیرو استقبال میکنیم. وی افزود: برای دریافت سهم آب بهصورت حجمی درخواست خود را به وزارت نیرو ارائه کردهایم اما به نظر میرسد هنوز زیرساختهای کامل برای انجام آن وجود ندارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی، اظهار کرد: با توجه به مسئله و بحران کمآبی در کشور، وزارت جهاد کشاورزی در حال تدوین و اجرای الگوی کشت براساس شاخص مزیت و بهرهوری در آب است. در این راستا باید بهگونهای عمل کنیم که با هماهنگی وزارت نیرو، سهم آب به محصولات آببر در مناطق کم آب کاهش پیدا کند تا دیگر تولید این محصول برای کشاورزان صرفه اقتصادی نداشته باشد و میزان تولید این محصولات در این مناطق کاهش یابد. معاون آب، خاک و صنایع وزارت جهادکشاورزی همچنین از اجرای سیستمهای آبیاری نوین در حوضه آبریز دریاچه ارومیه خبر داد و افزود: توسعه آبیاری تحت فشار و کاهش تولید محصولات آببر در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است.
سجادی با اشاره به اهمیت احیای دریاچه ارومیه گفت: توسعه بخش کشاورزی در استانهای حاشیه دریاچه ارومیه باید همسو با برنامههای احیای دریاچه ارومیه باشد. وی با بیان اینکه یكی از مشكلات دریاچه ارومیه پس روی آب شور به سمت زمینهای كشاورزی است افزود: تنها راه مقابله با این معضل، اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری است. معاون آب، خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی از كشاورزان، بهرهبرداران و مردم خواست در زمینه حفر چاههای غیرمجاز كشاورزی به مقامات مسئول اطلاعرسانی كنند.