شنبه, ۱۲ آبان(۸) ۱۴۰۳ / Sat, 2 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

با توجه به گرایش اغلب کسب‌و‌کارها به استفاده از ظرفیت‌های اینترنت و فرصت‌هایی که دنیای مجازی برای آنها ایجاد می‌کند، امروزه مشاغل خدماتی بسیاری در دنیا به‌وجود آمده‌اند که مدیریت بخش مجازی و چگونگی بهره‌گیری از اینترنت را به صاحبان کسب‌و‌کارها آموزش می‌دهند و شمار شرکت‌های برنامه‌نویسی که برای حضور بهتر و بهره‌وری بالاتر کسب‌و‌کارها با کمک اینترنت فعالیت می‌کنند رو به افزایش است. ایران هم به‌عنوان یکی از کشورهای بالقوه در حوزه‌

آی‌تی و برنامه‌نویسی در منطقه شناخته می‌شود که کسب‌و‌کارهای مبتنی بر فضای اینترنتی در آن رو به رشد است.

اخیرا هم مسئله تبادل اطلاعات و جابه‌جایی آن در فضاهای مجازی و مخصوصا تلگرام خبرساز شده و این مسئله که دولت‌ها و سازمان‌ها ترجیح می‌دهند اطلاعات‌شان از داخل سازمان و داخل کشور به سرورهای بیرون از کشور منتقل نشود مورد بحث است. اما مریم رحیم‌زاده، مدیر شرکت توسعه سامانه‌های ارتباطی امی (توسا) یکی از شرکت‌های فعال در حوزه تولید و پشتیبانی نرم‌افزارهای سازمانی فعال در پارک علم و فناوری خراسان شمالی است که سعی کرده بخشی از مشکل امنیت برای سازمان‌ها را مرتفع کند.

رحیم‌زاده که خود فارغ‌التحصیل رشته علوم کامپیوتر با گرایش سخت‌افزار است به کمک برادرش که در شاخه نرم‌افزار تحصیل کرده، توانسته فعالیت‌های مناسبی در حوزه آی‌تی به بازار ارائه کند که به واسطه همین فعالیت‌ها موفقیت‌های بسیاری از جمله عنوان فناور و کارآفرین برتر در استان خراسان را به دست آورده است.

نرم‌افزار تبادل فایل، برگ برنده شرکت

رحیم‌زاده از ورود به بازار کار و شروع فعالیت شرکتش این‌گونه می‌گوید: سال 90 از دانشگاه فارغ‌التحصیل شدم و با توجه به حوزه کاری خودم و به کمک برادرم یک شرکت تولید نرم‌افزار را ثبت و شروع به تولید نرم‌افزارهای سفارشی برای کسب‌و‌کارهای مختلف در بازار خراسان کردیم، طی دو سال حضور در بازار متوجه اهمیت مسئله امنیت برای سازمان‌ها شدیم.

در واقع اغلب سازمان‌ها تبادل و خروج اطلاعات از داخل سازمان را مسئله‌ای مهم و حیاتی می‌دانند و دوست ندارند اطلاعات داخلی شرکت را از طریق ایمیل، فلش یا سایر بسترهای مجازی که تسلطی روی سرور آن ندارند جابه‌جا کنند، از این رو ما تصمیم گرفتیم یک سامانه برای سازمان‌ها طراحی و تولید کنیم که تبادل فایل و اطلاعات را داخل مجموعه بین سرورها و بدون نیاز به اینترنت انجام دهد.

سال 92 ما از طریق یکی از کارکنان حسابداری شرکت با پارک علم و فناوری آشنا شدیم و پس از معرفی خودمان به پارک، سامانه تبادل فایل را ارائه کرده و توانستیم مجوزهای لازم برای حضور در پارک را بگیریم و در این فضای دانشی و حمایتی پذیرش شویم.

اعتباربخشی به محصولات به کمک نام پارک

این کارشناس کامپیوتر در خصوص مهم‌ترین حمایت‌هایی که پارک از مجموعه او به عمل آورده، می‌گوید: فعالیت پارک‌های علم و فناوری زیرنظر وزارت علوم است و تحت پوشش بودن شرکت‌ها زیر نظر پارک‌ها در اعتباربخشی به محصولات کمک بسیار زیادی می‌کند.

در واقع می‌توان گفت مهم‌ترین حمایتی که پارک علم و فناوری در خصوص شرکت و محصولات ما به عمل آورد همین چتر حمایتی برای اعتباربخشی به کار و محصول ما بود و همه می‌دانند وقتی شرکتی زیر نظر پارک فعالیت می‌کند محصول تست شده و تاییدشده‌ای دارد. به علاوه بحث بازاریابی محصول و معرفی آن در بازارهای هدف یکی دیگر از مهم‌ترین خدماتی است که پارک می‌تواند از مجموعه‌ها به عمل آورد.

سازمان‌ها، بازار مشتری‌های بالقوه

رحیم‌زاده در خصوص بازار هدف برای محصول خود می‌گوید: تمام سازمان‌ها و شرکت‌هایی که مسئله امنیت و تبادل فایل بدون نیاز به بستر اینترنت برای‌شان اهمیت دارد بازار هدف این محصول هستند اما با نگاه دقیق‌تری می‌توان گفت سازمان امور مالیاتی، سازمان تامین اجتماعی و حتی بیمارستان‌ها و دانشگاه‌ها که اطلاعات مهم‌تری داخل مجموعه‌ها دارند می‌توانند مشتریان اصلی ما باشند.

مدیر این مجموعه در خصوص وضعیت کنونی این سامانه می‌گوید: این سامانه در حال حاضر در اداره راه و شهرسازی استان خراسان، سازمان امور مالیاتی، کمیته امداد و میراث فرهنگی خراسان به کار گرفته شده و بازخورد مشتریان بسیار خوب بوده است که همین مسئله ما را بر آن داشته تا برای توسعه این سامانه و معرفی آن به کشور تلاش‌های تازه‌ای به عمل آوریم.

از جمله این تلاش‌ها تمرکز بیشتر روی بازاریابی و تبلیغات محصول است که با برگزاری دو همایش مخصوص معرفی این سامانه و همچنین حضور در نمایشگاه‌ها بخشی از کار انجام شده و در تلاشیم تا یک نمایندگی در نیشابور هم راه‌اندازی کنیم و از طریق بازاریاب‌هایی در شهرهای شمال کشور و تهران محصول را بیش از پیش به بازارهای هدف بشناسانیم.

مشکلات و موانعی که مانع موفقیت نشد

رحیم‌زاده در خصوص موانعی که در مسیر با آن مواجه شده اینچنین می‌گوید: فضای کشور ما به‌گونه‌ای است که مقاومت در برابر پذیرش محصولات جدید در بازار همواره دیده می‌شود و متاسفانه این برخوردها در بخش آی تی و نرم‌افزارها به مراتب بیشتر هم است و عدم آگاهی کامل مدیران در سازمان‌ها و شرکت‌ها با فضای برنامه‌نویسی و آی تی مهم‌ترین مانع بر سر راه شرکت‌های نرم‌افزاری است که با صرف هزینه‌ها و انرژی زیاد باید برنامه‌ها را معرفی و مدیر مربوطه را توجیه به استفاده از محصول کنید.

وی تصریح می‌کند: علاوه بر این مشکل اساسی دیگری که در کشور وجود دارد عدم اعتماد به تیم‌های جوان است، برای خود من به کرات اتفاق افتاده که محصول را می‌پذیرند و از کارایی آن مطمئن هستند اما نمی‌توانند به تیم‌های جوان و شرکت‌های نوپا اعتماد کنند و مدام نگران این هستند که از پس کار و پشتیبانی آن برنیاییم که به همین منظور ما گاهی ناچاریم سامانه را به‌صورت پایلوت و رایگان در سازمان نصب کنیم و پس از رضایت کامل مبلغ کار را دریافت کنیم.

برتری‌های محصول نو

این کارشناس از تفاوت و تمایزهای این سامانه با نمونه‌های مشابه در بازار می‌گوید: نمونه‌های مشابهی از این سامانه در بازار وجود دارد اما ما سعی کردیم تا با افزودن ماژول‌هایی به این سامانه توجه مشتریان را بهتر جلب کنیم، از جمله اینکه ماژول «میزان دسترسی کاربران»، ماژول «پشتیبان‌گیری از روش‌های مختلف» و ماژول «تاریخ انقضا برای داده‌ها» را در سامانه تعریف کردیم که در نمونه‌های مشابه این سه ماژول وجود ندارد، همچنین بخش شخصی‌سازی یکی از کارهایی بود که ما برای برتری این سامانه در اختیار کاربران قرار می‌دهیم.

حضور هرچه بیشتر در بازار‌ آی تی

دنیای آی تی با سرعتی که در پیش است مجال ماندن در یک فضا را به فعالان خود نمی‌دهد و نیاز است تا شرکت‌های کامپیوتری در بخش‌های مختلف گام‌هایی بردارند و محصولات به‌روز و کارا را وارد بازار کنند.

رحیم‌زاده در خصوص این بخش از کار می‌گوید: بررسی‌های بازار که توسط کارکنان R&D انجام شد نشان می‌دهد که اغلب دانشگاه‌ها برای خود سایتی دارند که تمام امور مربوط به دانشجوها از جمله تاریخ کلاس‌ها، امتحانات، جابه‌جایی‌ها، برنامه‌های جانبی و همه و همه را از طریق سایت به اطلاع دانشجویان می‌رسانند اما مسئله‌ای که همواره برای دو طرف یعنی هم دانشگاه و هم دانشجو به وجود می‌آید دیر به دیر سر زدن به سایت و برخی مشکلات ارتباطی است که ما را به این نتیجه رساند تا اپلیکیشنی مخصوص دانشگاه‌ها برای امور مربوطه داخلی طراحی و روانه بازار کنیم.

در این اپلیکیشن تمام موارد موجود در سایت‌ها به علاوه بسیاری امکانات دیگر تعبیه شده که گمان می‌بریم مورد استقبال دانشگاه‌ها قرار گیرد، در بخشی از اپلیکیشن حتی استاد می‌تواند صدای خود را برای هر کلاسی ضبط کرده و آپلود کند، برنامه کلاس‌ها را تنظیم کند و ارتباط مستقیمی با دانشجویان داشته باشد. این محصول در حال معرفی به دانشگاه‌هاست تا روانه بازار ایران شود.

چشم‌انداز آینده شرکت

ما قصد داریم طی چهار سال آینده جزو شرکت‌های مطرح در حوزه برنامه‌نویسی در کشور باشیم و همچنین تمرکز ویژه‌ای روی بحث صادرات نرم‌افزار به کشورهای منطقه داریم. در واقع با توجه به اینکه آسیای میانه بازار بالقوه‌ای برای پذیرش نرم‌افزار دارد و ما با مذاکراتی که با تاجیکستان و پاکستان به عمل آوردیم متوجه ضعف‌های آنها در بخش اپلیکیشن‌های موبایلی و اتوماسیون‌های درون‌سازمانی شده‌ایم و قصد داریم این بازارها را به دست بگیریم.

می‌توانیم نقش VC را برای استارتاپ‌ها ایفا کنیم

این کارشناس حوزه کامپیوتر معتقد است برای همگامی با دنیا باید همه به هم کمک کنیم و ما هم در این بین سعی داریم سهم خود را بپردازیم. رحیم‌زاده در این خصوص می‌گوید: بسیاری از جوانان خلاق هستند که ایده‌های خوبی در بخش‌ آی‌تی دارند و ما در تلاشیم تا با دریافت این ایده‌ها و سرمایه‌گذاری روی آنها نقش شتاب‌دهنده‌ها و سرمایه‌گذار را برای استارتاپ‌ها ایفا کنیم.

ارتباط با نویسنده: shokoofehmirzaee@yahoo.com

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/1NpTmJXM
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاخرید کتاب استخدامیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختتخت خواب دو نفرهگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاست
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه