فارس -محمد فطانتفرد رئیس سازمان بورس گفت: با توجه به علاقهمندی سرمایهگذاران خارجی برای ورود به ایران و از طرفی لزوم توسعه بازار مالی کشور، لایحه بازبینی قوانین بازار سرمایه و تجارت برای ارائه در مجلس از طریق کارگروههای تخصصی در حال بررسی است. محمد فطانتفرد با اشاره به تعامل و همفکری سازمان بورس با اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس نهم گفت: در حالی بیش از یک دهه از تصویب قانون بازار سرمایه سپری میشود که دستاوردهای این قانون توانسته تحول بالایی در کنار سیاستهای اصل 44 قانون اساسی و اجرایی شدن این قانون ایفا کند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: طی جلسات مشترک با نمایندگان مجلس، برخی ضعفها و موانع یا اصلاحات مورد نیاز به بحث و بررسی گذاشته شده و در عین حال درباره اینکه به چه نحو سازمان بورس میتواند در زمینه تصویب قانون برنامه ششم توسعه و ایفای نقش بازار سرمایه در کلیت اقتصاد کشور اثرگذار باشد با اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس رایزنی و تعامل شده است.
فطانتفرد با اشاره به در دستور کار بودن بررسی و تصویب قانون بودجه 95 کشور عنوان کرد: با توجه به پایان عمر مجلس فعلی این احتمال وجود دارد که فرصت بررسی مباحث مربوط به اصلاح و تکمیل قوانین بازار سرمایه و تجارت در مجلس فعلی به نتایج کافی دست نیابد؛ بنابراین منطق حکم خواهد کرد موضوع بررسی این قوانین در مجلس دهم به شور و گفتوگو گذاشته شود.
وی افزود: در مباحث میان مدت، موضوع اصلاح قانون بازار سرمایه پس از یک دهه تجربه در حالی مورد توجه قرار گرفته که بناست با حفظ شاکله کلی این قانون، برخی اصلاحات خاص در جهت تقویت بازار در این قانون انجام شود که کارگروههای آن با حضور همه فعالان بازار تشکیل شده تا بعد از بررسیها بتوان نتایج آن را فعال کرد. فطانتفرد ادامه داد: از سویی دیگر حدود یک قرن از عمر قانون تجارت ایران سپری میشود و آن چیزی که قرار بود در قالب لایحه اصلاحی قانون جدید تجارت رخ دهد تا به امروز مسکوت مانده و در واقع از دستور کار خارج شد.
در این قانون مباحث مربوط به شرکتهای سهامی بهویژه سهامی عام نیاز به یک قانونگذاری خاص دارند که بتواند پاسخگوی نیاز بنگاهها در شرایط امروز کشور باشند. از این رو برخی از اصلاحات مورد نیاز در زیرساختهای شرکتهای سهامی عام متناسب با تحولات سالهای اخیر که در دنیا رخ داده در دستور کار قرار گرفته که این موضوع با همفکری نهادهای مختلف از جمله کمیسیونهای مشورتی مجمع تشخیص مصلحت نظام و مرکز پژوهشهای مجلس بحث و بررسی شده است.
سخنگوی سازمان بورس با اشاره به طرح مباحث اصلاح قانون بازار سرمایه و قانون تجارت با اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس از تعامل خوب متولیان بازار سرمایه با مجلس سخن گفت و در ادامه از عزم سازمان بورس برای راهاندازی دیپلماسی مالی به محض رفع تحریمها خبر داد.
فطانتفرد با بیان اینکه تا آخر امسال حدود 5 هزار میلیارد تومان اوراق خزانه اسلامی به تدریج پذیرش خواهند شد از راهاندازی بازار ثانویه آنها به استناد قانون در بازار سرمایه سخن گفت و افزود: بخش تأمین مالی دولت همانطور که در قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر آمده به تدریج رشد پیدا میکند و انتظار میرود در سال 94 تأمین مالی در بازار سرمایه از همه انواع آن از 50 هزار میلیارد تومان فراتر رود که این نخستین گام برای تقویت بازار معاملات صکوک و بازار بدهی در کنار بازار سهام خواهد بود.وی بر این باور است که ظرف دو یا سه سال آینده بازار بدهی به حدی خواهد رسید که همسنگ بازار سهام باشد و ریسکهای مختلف سرمایهگذاران را بتواند با ابزارهای متعدد مالی مطابق با میل و سلایق آنها ارائه دهد.
فطانتفرد، ارزندگی قیمت سهام در بازار سرمایه ایران را یادآور شد و گفت: در بازار سرمایه ایران هماکنون قیمت سهام در مقایسه با قیمت جایگزینی صنایع بورسی به یک سوم کاهش پیدا کرده و این در حالی است که ارزش جایگزینی حداقل دو تا سه برابر قیمتهایی است که سهام شرکتها در بازار هماکنون از آن برخوردارند.این موضوع نشان میدهد که وضعیت ذاتی و بنیادی قیمت سهام شرکتها در بازار سرمایه بسیار مناسب بوده و اگر قیمتهای جایگزینی شرکتها تحلیل شود به ارزانی قیمت سهام بهتر پی برده میشود.