چهارشنبه, ۷ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Wed, 27 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران:

قدرت خرید مردم 22‌ درصد کاهش یافته است

9 سال پیش ( 1394/8/13 )
 

در ماه‌های گذشته مدیران بنگاه‌های اقتصادی با چالش‌ها و مشکلات متعددی رو‌به‌رو بوده‌اند و رکود آسیب‌های بسیاری به واحدهای صنعتی وارد کرده و حتی باعث تعطیلی تعدادی از آنها شده است، با احمد صادقیان عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران و مدیرعامل شرکت تک‌ماکارون درباره چالش‌های بنگاه‌های صنعتی گفت‌و‌گو کرده‌ایم.

hamid sadeghian

به نظر شما مهم‌ترین چالش‌هایی که واحدهای صنعتی در شرایط کنونی با آن رو‌به‌رو هستند، چیست؟

واحدهای صنعتی و بنگاه‌های اقتصادی برای تامین سرمایه مورد نیاز خود با بحران‌های جدی رو‌به‌رو هستند، الان خریدهایی که بنگاه‌های صنعتی می‌خواهند انجام دهند به‌صورت پیش‌خرید است، فروش‌شان زمان‌دار، نرخ ارز سه برابر شده و همه این‌ها نشان می‌دهد که واحدها به سرمایه در گردش عظیمی نیاز دارند که متاسفانه بانک‌ها یا نمی‌خواهند یا قادر به تامین آن نیستند.

بسیاری از واحدهای صنعتی از کاهش خرید مردم و بحران تقاضا نیز به‌عنوان یکی از چالش‌های خود یاد می‌کنند؛ آیا شما این بحران را محسوس می‌دانید؟

بله، براثر رکود که در چند سال اخیر اتفاق افتاده 22‌درصد قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده و این هم به این شرایط بحرانی کنونی واحدهای صنعتی دامن زده است؛ به نظرم در این شرایط کارشناسان و اقتصاددانان باید ورود پیدا کنند و یک فکر اساسی برای حل این چالش‌ها بکنند، باید قدرت خرید مردم احیا شود، الان بسیاری از صنایع امکان رقابت ندارند.

آیا در این شرایط صادرات می‌تواند کمک کننده باشد؟ در راه افزایش صادرات محصولات تولیدی چه مشکلاتی هست؟

قیمت تمام شده محصولات صنعتی ما بالاست و به همین دلیل ما قدرت و توان چندانی برای رقابت در بسیاری از بازارها را نداریم؛ به خاطر تورم، هزینه‌های بالای بانکی، نرخ سود بانکی، تحریم‌ها و بحث‌هایی مانند بیمه، نقل و انتقال پول و حمل‌و‌نقل و... هزینه تولید در کشور ما بسیار بالاتر از کشورهای دیگر است؛ به نظرم این عدد حداقل 30‌درصد است. در این وضعیت امکان صادرات چندان وجود ندارد، از طرف دیگر به این چالش‌ها باید تعرفه‌های ترجیحی را هم اضافه کرد، بسیاری از کشورها در روابط مشترک تعرفه‌های ترجیحی را برای هم قرار داده‌اند، مثلا در آفریقا برای محصولی مثل ماکارونی برای ما تعرفه 25‌درصد است ولی برای مصری‌ها 5‌درصد و همین امر شرایط را خیلی برای ما و رقابت با آن شرکت‌ها سخت کرده است.

باتوجه به این مشکلات شما آینده را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

با وجود همه این دغدغه‌ها آینده از نگاه من مثبت خواهد بود و ما باید بعد از برداشته شدن تحریم‌ها منتظر حرکت‌های رو به جلو و جهشی باشیم، البته باید برای مشکلاتی که پیش روی تولید است فکر اساسی شود و تسهیل در کسب‌و‌کار اتفاق بیفتد.

یکی دیگر از نگرانی‌های صنعتگران در حال حاضر مربوط به بحث اجرای قانون مالیاتی از سال آینده و ورود به حساب‌هاست؛ نظر شما در این باره چیست، آیا نگرانی از این جهات دارید؟

این نگرانی وجود دارد که هرکسی به حساب‌ها دسترسی پیدا کند و باید برای دسترسی‌ها محدودیت‌هایی ایجاد شود نباید مثلا یک کارمند بتواند به تمام ریز حساب‌های اقتصادی بنگاه‌ها امکان ورود داشته باشد؛ متاسفانه در بحث بانک‌ها هم همین اتفاق افتاد، سطح دسترسی‌ها درست تعریف نشد و همین باعث شد یک کارمند ساده بانک گاهی به همه اطلاعات بنگاه اقتصادی ورود پیدا کند و حالا باید این اتفاق پیش‌بینی شود که نیفتد و اگر هم قرار است، در قانون مالیاتی ورود به حساب‌ها اتفاق بیفتد سطح دسترسی باید تعریف شود.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/xwQM9ZCR
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتامحاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه