شنبه, ۸ دی(۱۰) ۱۴۰۳ / Sat, 28 Dec(12) 2024 /
           
فرصت امروز

ونزوئلا، کشور سوسیالیست آمریکای جنوبی با بحران غذایی جدی روبه روست، به طوری که مردمش به سختی به مواد غذایی دسترسی پیدا می کنند. ونزوئلا یکی از بزرگ ترین ذخایر نفتی در دنیا را دارد اما مردمش شاید در طول روز فقط یک وعده غذا بخورند.

مقامات رسمی دولتی سران تجاری راستگرا را عامل این کمبود می دانند؛ کسانی که کالاها را ذخیره می کنند تا آشفتگی به وجود بیاورند. آنها از سوی دیگر می گویند وضعیتی که به وجود آمده نتیجه سوءمدیریت اقتصادی متداوم است؛ همه اینها را به کاهش تولید و واردات مواد غذایی و نرخ بالای تورم اضافه کنید.

به گزارش ای بی سی نیوز، نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا برای حل این بحران سراغ ارتش رفته که قرار است هم وضعیت تولید را تا اندازه ای از بحران خارج و هم پخش مواد غذایی را در مناطق محروم این کشور تسهیل کند.

مادورو معتقد است این بحران اقتصادی را دشمنانش به وجود آورده اند و حالا ارتش باید وارد عمل شود. به این ترتیب کنترل پنج بندر بزرگ ونزوئلا به ژنرال افرین، یک مقام عالی رتبه نظامی داده شده که قرار است فساد و سوءمدیریت در زمان ورود مواد غذایی وارداتی به کشور را ریشه کن کند.

در سال جاری با وخیم تر شدن بحران غذا، مادورو برای سازماندهی پخش غذا و همچنین نظارت بر صف های دریافت مواد غذایی که معمولاً باعث ایجاد درگیری می شود، به ارتش و گروه های محلی متشکل از حامیان دولت روی آورده است. او همچنین یک سیستم جیره بندی را به وجود آورده تا مردم کالا های اساسی مورد نیاز را در روزهای مشخصی در هفته دریافت کنند. هنوز مشخص نیست که آیا این سیستم جواب داده است یا نه.

در ماه ژوئن روزانه به طورمتوسط 24تظاهرات در ونزوئلا صورت گرفت؛ بحران مواد غذایی عامل یک سوم این اعتراض های مردمی بوده است. در جریان این اعتراض ها، دست کم پنج نفر به دنبال درگیری  با نیروهای امنیتی جان خود را از دست دادند.

اما این تنها بحران ماه ژوئن نبود؛ به تخمین پایگاه اطلاعاتیS&P Global Platts، ونزوئلا ماه گذشته روزانه تنها 2/15 میلیون بشکه نفت خام تولید کرد؛ این ضعیف ترین عملکرد این کشور در تولید نفت از فوریه سال 2003 محسوب می شود. آمار و ارقام اوپک هم نشان می دهد که ونزوئلا در ماه ژوئن روزانه 2/1 میلیون بشکه نفت تولید کرده است.

به گفته آژانس بین المللی انرژی، ونزوئلا در سال 2009 روزانه 3 میلیون بشکه و در سال گذشته 2/4 میلیون بشکه تولید می کرد.

سی ان ان می نویسد: کاهش تولید نفت ونزوئلا بازتاب وضعیت اقتصادی آشفته این کشور است که منجر به کمبود انرژی و قطعی های برق شده و پایگاه های نفتی را دچار مشکل کرده است. این در حالی است که نفت نقش کلیدی را در اقتصاد ونزوئلا ایفا می کند، این بحران وضعیت وخیم اقتصادی و بحران مواد غذایی را از آنچه هست، وخیم تر خواهد کرد.

چرا ونزوئلا به این نقطه رسیده است؟

نشریه سی ان ان در گزارشی که هفته پیش در خصوص بحران اقتصادی، غذا و انرژی ونزوئلا منتشر کرده، عواملی را که ونزوئلا را به این نقطه رسانده، برمی شمارد.

ناکامی در سرمایه گذاری

تحلیلگران مدت هاست که دارند هشدار می  دهند ونزوئلا به اندازه کافی سرمایه وارد صنعت نفت خود نمی کند. عملکرد ضعیف دولت در این بخش به مرور مشکل ساز شد؛ چرا که میدان های نفتی در طول زمان به طور طبیعی رو به زوال گذاشتند و بالطبع تجهیزاتی هم که در این میدان ها مورد استفاده قرار می گیرند، به سرنوشتی مشابه دچار شدند. تا زمانی که بهای نفت بالا بود، مشکلات هنوز خودشان را نشان نمی دادند اما به دنبال کاهش 50 درصدی بهای نفت از دو سال پیش، مشکلات پیچیده تر شده است.

قطعی برق

S&P Global Platts  می گوید بخش نفت ونزوئلا با جیره بندی انرژی مواجه شده که اخیراً کاهش تولید را تشدید کرده است. ونزوئلا مدت هاست از مشکل کمبود انرژی رنج می برد و دولت اخیرا مجبور شده برق را به صورت موقتی در زمان های مشخص عامدانه قطع کند تا با قطعی برق دائمی و طولانی مواجه نشود. دولت پایین آمدن سطح آب در سدها و مخالفان دولت فساد و سوء مدیریت مسئولان را عامل این بحران می دانند.

تورم بالا

سقوط ارز ونزوئلا نرخ تورم و هزینه های شرکت ها و تولیدکننده های نفتی این کشور را بالا برده است؛ هزینه هایی که این شرکت ها در شرایط فعلی اقتصاد ونزوئلا از پس آن برنمی آیند. این وضعیت روی شرکت های دیگر هم تأثیر گذاشته است. در ماه آوریل، صندوق بین المللی پول اعلام کرد که نرخ تورم در ونزوئلا تا 481 درصد افزایش خواهد یافت و در سال گذشته به 1624 درصد خواهد رسید.

کمبود وجه نقد

ونزوئلا یکی از بزرگ ترین ذخایر نفتی دنیا را دارد اما جنس نفت خامی که در این منطقه یافت می شود، بسیار سنگین است و به سختی استخراج می شود. بنابراین ونزوئلا باید نفت خام خود را با نفت خام سبک تر کشورهایی مثل نیجریه و ایالات متحده مخلوط کند.

این کار هزینه زیادی را در بردارد که حالا در این شرایط بحرانی اقتصادی ونزوئلا شرایط را پیچیده تر کرده است. ونزوئلا از پس هزینه های این کار برنمی آید و این مشکل به تمام بخش های این کشور سرایت کرد ه است؛ حالا ونزوئلا در همه چیز با کمبود مواجه است، از نان گرفته تا دستمال کاغذی.

تمام این عوامل دست به دست هم داده که کاهش تولید در ونزوئلا به کاهش بیشتر درآمد حاصل از فروش نفت منجر شود. ونزوئلا آشکارا به استخراج نفت بیشتری نیاز دارد اما پایگاه Platts می گوید ونزوئلا به این زودی ها از این وضعیت رهایی پیدا نمی کند.

ارتباط با نویسنده: Azadehetehad@gmail. com

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/sbxURGpa
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابخرید کتاب استخدامیقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5مبلمان اداری
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه