راهاندازی و توسعه مناطق آزاد یکی از روشهای مناسب برای رونق منطقه و افزایش درآمد و پیشرفت بومیان آن منطقه است. همچنین تمایل به حضور و فعالیت سودمند در این مناطق در کشور ما در سالهای اخیر مورد توجه بسیاری از افراد و صاحبان سرمایه بوده است اما آمارها نشان میدهد ایران در این زمینه همچنان پتانسیلهای بسیاری دارد که نیاز است بخشخصوصی وارد عمل شده و این مناطق را راهاندازی کند و مناطق آزاد پیشین را هم توسعه دهد.
در همین خصوص مدیرکل سرمایهگذاری شورای عالی مناطق آزاد با بیان اینکه از 63 منطقه ویژه اقتصادی در کشور 40 منطقه نیمه فعال و غیرفعال هستند، گفت: تنها برای 23 منطقه ویژه اقتصادی، طرحریزی اقتصادی شده است که این مناطق از مناطق ویژه اقتصادی موفق بودهاند. فروزان زیادلو با بیان اینکه 63 منطقه ویژه اقتصادی در کشورمان ثبت شده است، گفت: از این تعداد منطقه ویژه اقتصادی 40 منطقه تقریبا غیرفعال است. دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تنها برای 23 منطقه طرح اجرایی تهیه کرده است.
زیادلو با بیان اینکه سازمانها پس از به ثبت رساندن این مناطق پیگیر طرحها و برنامههای اجرایی نیستند، گفت: موفقیت یا عدم موفقیت مناطق ویژه اقتصادی به عملکرد سازمانهای متقاضی در این مناطق برمیگردد. وی با تاکید بر اینکه معتقدم راهکار فعالسازی مناطق ویژه اقتصادی واگذاری این مناطق به بخشخصوصی است، گفت: اگر بخشخصوصی بتواند صلاحیت موردنظر را برای اداره و اجرای برنامههای اقتصادی در این مناطق احراز کند موافق واگذاری این مناطق به بخشخصوصی هستیم. همانطور که منطقه ویژه اقتصادی سیرجان به بخشخصوصی واگذار شد.
وی با بیان اینکه سیرجان یک منطقه ویژه اقتصادی موفق در واگذاری به بخشخصوصی است، گفت: در حال حاضر متولیان بخشخصوصی این منطقه توانستهاند صنایع متعدد از جمله صنعت خودروسازی را در این منطقه فعال کنند و طرح جامع مناسبی برای این منطقه تدوین و اجرا کنند.