مدیر برنامهریزی و کنترل طرحهای شرکت نفت و گاز پارس، ابراز امیدواری کرد فاز 19 در سال آینده وارد مدار تولید گاز شود و گفت: در بخش دریا سکوهای هر سه بخش A,B,C تکمیل شده و تنها بخشی از سکوهای C باقی مانده است. به گزارش «فرصتامروز»، سیدمرتضی الهی، در حاشیه افتتاحیه یازدهمین نمایشگاه انرژی کیش در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت فازهای در حال تکمیل پارس جنوبی، اظهار کرد: با توجه به تاکید وزیر نفت برای تامین 100میلیون متر مکعب گاز در زمستان امسال، باید بگویم این تعهدات محقق خواهد شد زیرا فاز 12 که شامل سه فاز است تکمیل شده و واحد ششم آن نیز بهزودی تا آخر بهمن راهاندازی خواهد شد.
وی ادامه داد: در بخش دریا هم سکوهای هر سه بخش A,B,C تکمیل شده و تنها بخشی از سکوهای C باقیمانده که آن هم بهزودی راهاندازی خواهد شد. در مجموع روزانه 56 میلیون متر مکعب گاز غنی از فاز 12 استحصال میشود. الهی با بیان اینکه امسال پنج سکوی دریایی بهصورت همزمان راهاندازی شده است، افزود: پروژه توسعه لایه نفتی پارس جنوبی از نفت و گاز پارس گرفته شده و واحد مستقلی توسعه آن را پیگیری میکند.
مدیر برنامهریزی و کنترل طرحهای شرکت نفت و گاز پارس در خصوص آخرین وضعیت فاز 16 و 15 گفت: 11 حلقه چاه فاز 16 و هفت حلقه چاه فاز 15 انجام شده و قرار است 14 میلیون مترمکعب گاز غنی از فاز 15 و 28.3 میلیون متر مکعب از فاز 16 استحصال شود که این میزان معادل1.5 فاز بوده و در نهایت بیش از 40میلیون متر مکعب گاز از این دو فاز برداشت خواهد شد. هماکنون گاز غنی دو فاز 16 و 15 به پالایشگاه این فازها رسیده و پالایشگاه به تدریج به ظرفیت نهایی خود میرسد و 40 میلیون مترمکعب گاز غنی روزانه این فاز تا بهمن ماه محقق میشود.
الهی با اشاره به اینکه پالایشگاههای فاز 16و 15 و 12 به مخزن و پالایشگاه فازهای 8و7و6 متصل است، تصریح کرد: در حال حاضر 30 میلیون متر مکعب گاز از فازهای 16و15 برداشت میشود و به این ترتیب حدود 60 میلیون متر مکعب گاز غنی از فاز 12 و 30 میلیون از فازهای 16و 15 تامین شده و 100میلیون مترمکعب گاز غنی شده زمستان امسال محقق خواهد شد. الهی درباره وضعیت فاز 11 و احتمال حضور شرکتهای اروپایی به خبرنگاران اعلام کرد: برنامهریزیهایی برای حضور شرکتهای خارجی صورت گرفته بود اما بسیاری از آنها به دلیل تحریم محقق نشد. با این وجود براساس تصمیمات اخیر وزارت نفت حفاری دریایی شروع خواهد شد، اگرچه در مورد پیمانکار و حضور شرکتهای خارجی فعلا تصمیمی گرفته نشده است.
تامین 17 میلیارد دلار اعتبار از تبصره 2
رییس کمیته سرمایهگذاری شرکت ملی گاز ایران از نیاز 30 میلیارد دلاری پروژههای سرمایهای گاز تا پایان برنامه ششم توسعه خبر داد و گفت: 17 میلیارد دلار از این رقم تا سال 96 از محل بند «ق» تبصره دو بودجه سال 93 تامین شده است. به گزارش «فرصتامروز» اصغر سهیلیپور در حاشیه نمایشگاه انرژی مهمترین پروژههای شرکت ملی گاز را طرحهای خطوط انتقال و ایستگاه تقویت فشار دانست و اعلام کرد: برای اجرای هر یک از خطوط انتقال و ایستگاه تقویت فشار حدود چهار میلیارد دلار هزینه میشود.
وی ادامه داد: 10 میلیارد دلار از 17 میلیارد دلار تامین شده برای پروژههای خطوط انتقال 56 اینچی ششم و نهم و یازدهم پارس جنوبی به نقاط مختلف کشور خواهد بود و هفت میلیارد دلار نیز برای گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان و برخی دیگر از نقاط کشور هزینه خواهد شد. سهیلی پور با اشاره به اینکه امسال 560 میلیون دلار از اعتبارات این بخش پرداخت شده و مابقی در سالهای آینده پرداخت خواهد شد، درباره انتخاب فاینانس مناسب برای پروژههای گاز نیز گفت: تاکنون 40 شرکت خارجی برای سرمایهگذاری در بخش گاز اعلام آمادگی کردهاند و حتی توافق نهایی با یک شرکت فرانسوی نیز حاصل شده است و امیدواریم همین توافق در مورد سایر شرکتها هم نهایی شود.
وی با بیان اینکه کشورهای فرانسه، ایتالیا، انگلستان، کانادا، چین و کره برای سرمایهگذاری در این بخش اعلام آمادگی کردهاند، تاکید کرد: شرکت ملی گاز تاکنون زیر بار انتشار اوراق مشارکت به دلیل میزان بالای بهره آن نرفته و نخواهد رفت. در بودجه اجازه انتشار اوراق مشارکت را به ما دادهاند اما ترجیح میدهیم تا زمانی که این اوراق شرایط بهتر پیدا نکردهاند از آنها استفاده نکنیم.