صاحبان علم و دانش همواره توانستهاند از تواناییهای خود در راستای تولید یا کشف بهره برده و برای خود و جامعه مفید باشند، درواقع وقتی فردی با استفاده از دانش و اطلاعات خود یا تکنولوژی، دست به تولید میزند هم برای خود موجب سودآوری میشود و هم باری از دوش جامعه برمیدارد.
در این کلاف میخواهیم به صاحبان علم و متخصصان علوم ارتباطی یک پیشنهاد خوب بدهیم، درواقع دلیل ارائه این پیشنهاد سخنان معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بود که در خبری بیان کرده: برای ایمنسازی شبکه اینترنت کشور، باید درتولید تجهیزات بومی، طراحی و تولید نرمافزارهای متعدد و ایجاد موتورهای جستوجوی ملی کار شود.
برات قنبری درگفتوگو با ایسنا، از تولید تجهیزات انحصاری خاص، طراحی و تولید نرمافزارهای متعدد و ایجاد موتورهای جستوجوی ملی بهعنوان مباحث مهم یاد کرد و از رونمایی دو موتور جستوجوی ایرانی در بهمنماه سالجاری خبر داد.
وی میافزاید: ما از سویی به علت بینالمللی بودن ارتباطات موظف به استفاده از آخرین تکنولوژی روز دنیا هستیم و از سوی دیگر مباحثی مثل تحریمها مشکلاتی را در این زمینه ایجاد میکند. لذا سیاست وزارتخانه بر این قرار است که از توان داخلی بهره بگیریم و شرایطی ایجاد کنیم که بتوانیم شبکه را توسعه داده و نظارت و کنترل کنیم. طی یکسالونیم گذشته این موضوع از اولویتهای ما بوده و سرمایهگذاریهای متعددی در این خصوص صورت گرفته و به موازات توسعه شبکه برای صیانت اجتماعی و فرهنگی هم تدابیر لازم اندیشیده شده است زیرا سالمسازی فضا اگرچه هزینهبر است اما قطعا هزینههای بعدی را کاهش خواهد داد.
بههر روی رشد و توسعه اقتصادی کشور و کاهش هزینههای عمومی اداره کشور بدون وابستگی به نفت و پیادهسازی اقتصاد مقاومتی، وابسته به توسعه شبکه ارتباطی پهن باند است پس فعالان این عرصه میتوانند با توجه به اولویتهایی که وزارتخانه برای خود تعریف کرده در کمک به جامعه دست به کار