براساس مذاکرات انجام شده قرار است 10 جایگاه سیانجی در عراق احداث شود که برای اجرای آن به احداث خط لوله نیاز است. به گزارش ایرنا، امیر وکیلزاده روز شنبه در نشست خبری اظهار کرد: براساس تفاهم بین ایران و روسیه قرار است تجهیزات مورد نیاز صنعت سیانجی به این کشور صادر شود.
او با اشاره به توانایی صنعت سیانجی کشور به صدور تجهیزات و دانش فنی به عراق و روسیه، گفت: تعدادی از سازندگان داخلی به دنبال ساخت کمپرسور ملی سیانجی هستند که پیشبینی میشود در نیمه اول سال 94 اجرایی شود.تاکنون به 90 درصد تعهدات وزارت نفت در برنامه پنجم توسعه برای ساخت جایگاههای سیانجی عمل و دو هزار و 240 جایگاه سیانجی احداث شده است.
مدیر طرحهای سیانجی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به برنامه وزارت نفت برای افزایش کیفی جایگاههای سیانجی، اظهار کرد: ارتقای کیفی جایگاههای سیانجی، بازرسی ادواری از جایگاهها و خودروهای گازسوز از برنامههای پیش رو به شمار میرود.
وکیلزاده با تاکید بر اینکه از نظر کمی در احداث جایگاههای سیانجی به جایگاه مطلوبی رسیدهایم اضافه کرد: در چند سال اخیر با وجود افزایش تعداد جایگاههای سیانجی، میزان مصرف سیانجی در کشور بین 18 تا 19 میلیون متر مکعب ثابت مانده است.
وی در خصوص علل افزایش نیافتن میزان مصرف سیانجی در کشور، اظهار کرد: قیمت سیانجی باید بهگونهای تعیین شود که مصرفکنندگان از آن استقبال کنند. مدیر طرحهای سیانجی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی، ادامه داد: جایگاههای جدید اغلب در مناطق پرمصرف احداث شدهاند که این مسئله باعث شد صف سیانجی در پشت جایگاهها کاهش پیدا کند، اما میزان مصرف تغییر نکند.
وی با بیان اینکه تولید کارگاهی برای سیلندرهای سیانجی خودروها وجود ندارد، تصریح کرد: تولید این سیلندرها در کارگاهها غیرقانونی است. مدیر طرحهای سیانجی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در خصوص پرداخت کارمزد جایگاههایی سیانجی نیز گفت: همه مطالبات جایگاهداران از یکم فروردین سال 92 تاکنون، پرداخت شده است.