معاون سازمان فناوری اطلاعات با تاکید بر لزوم آمادهسازی زیرساختها برای ایجاد شهر هوشمند، چالشهای پیادهسازی این طرح در ایران و موانع سرمایهگذاری در این زمینه را تشریح کرد. خسرو سلجوقی در نشست خبری «زیرساخت و فرصتهای سرمایهگذاری شهر هوشمند»، اظهار داشت: برآورد شده که سال ۲۰۴۵ میلادی حدود ۳ درصد اشتغال کشور در بخش کشاورزی، ۴ درصد در بخش صنعت و ۹۳ درصد در بخش خدمات خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه عدم توجه به زیرساختهای فنی موجود بهعنوان زیرساخت اصلی کشور، تمام سرمایهگذاریها در این زمینه را بلااستفاده خواهد کرد، گفت: باید به دنبال شناسایی مشکلات، چالشها، فرصتها و همچنین برنامهریزی برای فراهم کردن بستر قانونی و بودجه لازم به منظور ایجاد شهر هوشمند باشیم. معاون سازمان فناوری اطلاعات، با بیان اینکه، ذینفعان اصلی شهر هوشمند بهخصوص در بخش محتوا بخشخصوصی کشور خواهند بود، افزود: این درحالی است که در پذیرش فناوری از ابتدا با نوعی مقاومت از سوی مردم مواجه هستیم و پس از آن شاهد استفاده افراطی از ابزارهای تکنولوژی خواهیم بود.
وی با تاکید براینکه، امروز با یک نگاه فناوری افراطی و نیز یک مقاومت در سرمایهگذاری در بخش ICT مواجه هستیم، گفت: بسیاری منتظرند تمامی سرمایهگذاریها از طریق دولت انجام شود، درصورتیکه بخش اصلی این سرمایهگذاری باید از طریق بخشخصوصی انجام گیرد و دولت تنها تسهیل و فراهمکننده این اتفاق باشد. معاون سازمان فناوری اطلاعات گفت: متاسفانه نوعی ترس، مانع سرمایهگذاری بهخصوص سرمایهگذاری خارجی در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور شده است. سلجوقی ادامه داد: در حال حاضر، بیش از ۷۰ درصد تولید ناخالص ملی دنیا در دو بخش ارتباطات و رسانه نهفته است و این الزام است که ما در این بخش سرمایهگذاری کرده و زیرساختهای شهر الکترونیک را توسعه دهیم. وی یکپارچهسازی سرمایهگذاریهای انجام شده در ایجاد زیرساختهای ارتباطی کشور را از جمله اولویتهای اجرای این طرح عنوان کرد.