مرکز مشترک پژوهشهای کمیسیون اروپا اعلام کرد: تحقیقات نشان میدهد، هر یک از شهروندان کشورهای عضو اتحادیه اروپا بهطور متوسط سالانه ۱۲۳ کیلوگرم موادغذایی را هدر میدهند. به گزارش ایانا به نقل از شینهوا، نتایج این پژوهش همچنین نشان میدهد نزدیک به 80درصد (برابر با 97کیلوگرم) از این موادغذایی که به هدر میرود، موادغذایی قابل خوردن است. با احتساب این میانگین برای شهروندان کشورهای عضو اتحادیه اروپا، مجموع این رقم در سال به 470میلیون تن غذا بالغ میشود که میتوان از هدر رفتن آنها جلوگیری کرد.
پژوهشگران مرکز مشترک پژوهشهای کمیسیون اروپا در این باره اعلام کردند بخش عمدهای از منابع آب و نیتروژنی که به واسطه هدر رفتن موادغذایی توسط شهروندان اتحادیه اروپا از بین میرود، مربوط به کشورهای انگلیس، هلند، دانمارک، فنلاند، آلمان و رومانی است. لازم به ذکر است الگوی مصرف در این کشورها به علت تفاوت در سبکهای زندگی و قدرت خرید مردم، بسیار متفاوت است.
این پژوهش در پایان تاکید کرد با توجه به محدودیت منابع غذایی در جهان، تنها زمانی میتوان به امنیت غذایی دست پیدا کرد که به شیوه متعادلتر و پایدارتری از منابع غذایی استفاده شود و رفتارهای مصرفی بهگونهای اصلاح شود که هدر رفتن موادغذایی توسط مصرفکنندگان به حداقل برسد.