گوشت شترمرغ به دلیل کلسترول پایین در فهرست گوشتهای باکیفیت قرار دارد. از دیگر ویژگیهای منحصر به فرد پرورش این حیوان پوست یا چرم آن است که در فهرست مرغوبترین چرمها قرار گرفته و به علاوه آن از تخم شترمرغ هم به دو صورت خوراکی و تولید جوجه استفاده میشود، ضمن اینکه پوسته آن نیز بهعنوان پایههای زینتی، محبوبیت قابلتوجهی در بین مردم دارد. مجموع این خصوصیات ویژه کمک میکند بتوانیم توجیه مناسبی برای تاسیس یک واحد تولید شترمرغ داشته باشیم.
البته قابلتوجه است که مصرف گوشت شترمرغ در برخی از نقاط کشور بیشتر است و به علاوه پرورش و نگهداری آن در همین مناطق به مراتب راحتتر است، مثلا به گفته معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه سالانه 30 تن گوشت شترمرغ در این استان تولید میشود. همچنین بهرام خانی اظهار کرده است که از هرگونه توسعه یا ایجاد واحدهای جدید پرورش شترمرغ در استان حمایت میشود.
خانی در ادامه با اشاره به اینکه پرورش شترمرغ در فهرست طرحهای نو قرار دارد، گفت: پرورشدهندگان شترمرغ ممکن است در فروش محصولات خود مشکل داشته باشند و همین مسئله سرمایهگذاری در این بخش را برای سرمایهگذاران اندکی ریسکپذیر میکند.
این مسئول با اشاره به اینکه در منطقه غرب کشتارگاهی برای شترمرغ وجود ندارد، گفت: کشتار این پرنده و دباغی چرم آن تنها در قزوین انجام میشود. وی نبود کشتارگاه را از مشکلات پیشروی پرورش شتر مرغ در استان دانست. در مجموع میتوان پرورش شترمرغ را یکی از سرمایهگذاریهای رو به رشد دانست البته در صورتی که نیازسنجی شده و منطقه مدنظر با کار کارشناسی انتخاب شود.