نخستین روز از هفته پایانی اردیبهشت ماه، آنقدرها که باید و شاید برای معاملهگران بازار سرمایه دلنشین نبود. در جلسه معاملاتی روز گذشته، شاخص کل 66.33 واحد از ارتفاع خود را از دست داد و بدین ترتیب به رقم 63465.1 واحد رسید. توزیع این کاهش ارتفاع 0.1 درصدی شاخص در تمام روز یکسان نبود؛ طی 15 دقیقه نخست بازار، شاخص کل صعود اندکی را انجام داد و پس از آن در مسیر نزولی قرار گرفت. باوجود این موضوع، در یک ساعت نهایی بازار شاهد صعود شاخص کل بودیم و بدین ترتیب، کورسوی امیدی برای معاملهگران به جا ماند.
در جلسه گذشته، ارزش معاملات بازار بورس اوراق بهادار تهران در رقم 94 میلیارد تومان به ثبت رسیدکه با توجه به تعداد معاملات 48 هزار تایی، رقم خاصی ارزیابی نمیشود. بازار فرابورس ایران نیز در جلسه معاملاتی گذشته دستخوش کاهش شاخص شد. در این جلسه، شاخص این بازار با 11.9 واحد کاهش به رقم 726.6 واحد رسید و ارزش معاملات این بازار نیز در رقم 146.5 میلیارد تومان به ثبت رسید. معاملات کم رمق روز گذشته بازار پس از روزهای مثبت نیمه دوم هفته گذشته، آب سردی برسر معاملهگران بازار بود.
شاخص کل که در نیمه دوم هفته گذشته پس از اعتراضها سبز شده بود، در جلسه معاملاتی روز گذشته مسیر قبلی خود را بازیافت و بدین ترتیب، افرادی را که در آخر هفته گذشته خریدی انجام داده بودند، به دردسر انداخت. شواهد و قرائن موجود، خبر از احتمال ادامه کاهش شاخص کل میدهند. از این رو، معاملات جلسه پیشرو، در تعیین روند یک ماه آینده، نقشی اساسی را ایفا میکند. بهصورت کلی، برای جلسه معاملاتی پیشرو، دو سناریو میتوان مطرح کرد. در نخستین حالت، شاخص کل کاهشی بیشتر از 500 واحد را در جلسهای که ارزش معاملات در آن بیش از 150 میلیارد تومان و تعداد آن در حدود 50 هزار خواهد بود، تجربه خواهد کرد.
وقوع این رخداد میتواند یک ماه کامل بازار را در مسیر نزولی قرار دهد. اما در هر حالتی به غیراز وقوع این رخداد، میتوان حتی انتظار نوسانی شدن بازار را داشت. برای جلسه معاملاتی پیشرو، منطقیترین سناریو، رشد شاخص کل همزمان با گشایش بازار و بازگشت این شاخص به مسیر نزولی پس از چند دقیقه است.
* کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه