معاون رییسجمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری روند رو به رشد ورود گردشگران به کشور را نویددهنده امنیت داخلی در ایران دانست.
مسعود سلطانیفر با اشاره به اینکه از مجموع 1250 میلیارد دلار درآمد کشورهای جهان از گردشگری در سال 2013، سهم جمهوری اسلامی ایران فقط نیم درصد بوده است، گفت: ایران ازجمله کشورهای پرجاذبه با اماکن و ابنیهها و محوطههای مختلف باستانی، تاریخی وفرهنگی است و باید حداقل سه درصد درآمد بخش گردشگری جهان را به خود اختصاص دهد، این در حالی است که در سال 92 فقط شش میلیارد دلار درآمد از بخش گردشگری نصیب کشور شده است.
به گفته سلطانیفر، سال گذشته کمتر از 400 میلیارد تومان در حوزه زیرساختهای گردشگری هزینه شده است اما با آغاز سال جدید ما شاهد خروج گردشگری از حالت رکود بودیم بهطوریکه دومین قطارگردشگری با گردشگرانی از 14 کشور مختلف وارد ایران شد.
وی روند رو به رشد ورود گردشگران به ایران را نویددهنده امنیت داخلی در کشور دانست و اضافه کرد: رویکرد خوب دولت وتاکید رییسجمهوری به بخش گردشگری باعث رونق این بخش شده و بسیاری ازگردشگران خارجی که به کشورهایی مانند مصر، سوریه، عراق، ترکیه و برخی کشورهای دیگر منطقه سفر میکردند اکنون به دلیل نبود امنیت در این کشورها، گردشگران فرهنگی به ایران سفر میکنند.
سلطانیفر با اشاره به اینکه، ایران ازنظر ارزانی هزینههای سفر گردشگری در رتبه نخست منطقه قرار دارد، ادامه داد: این مسئله مورد توجه گردشگران خارجی قرار گرفته است، ایران هم برای مردم اروپا که تمایل به کویرگردی و بوم گردی دارند و هم برای گردشگران مسلمان و عرب که تمایل به سفر به مناطق سرسبز و جنگل و دریا دارند بسیار مناسب و جذاب است و زمینه لازم برای سفر تمامی گردشگران جهانی فراهم شده است.
معاون رییسجمهور تصریح کرد: گردشگری سلامت از دیگر زمینههای ورود روزافزون گردشگران به کشور است.به برکت انقلاب اسلامی و تلاشهایی که در این زمینه انجام شده بسیاری از اعمال جراحی و درمانهای سخت وخدمات بهداشتی درمانی در ایران صورت میگیرد و به همین دلیل تعداد بسیاری از اتباع کشورهای عربی و آسیای میانه، ایران را بهعنوان مقصد گردشگری سلامت خود انتخاب میکنند.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: جاذبههای مذهبی، توریسم حلال، وجود سه هزار کیلومتر نوار ساحلی جنوب، هزاران اثر تاریخی، فرهنگی و طبیعی از دیگر زمینههای توسعه گردشگری در کشور است بهطوریکه مناطق بکر و کم نظیری مانند کوههای مینیاتوری، شنهای طلایی، دریای فیروزهای و رقص دلفینها بدون دخالت انسان که تنها سه یا چهار نقطه در دنیا از آن بهرهمند هستند، در ایران از جمله سیستان و بلوچستان وجود دارد.
وی توسعه هتلهای چهار و پنج ستاره را از برنامههای پیشبینی شده برای افق 1404 دانست و افزود: از هزار و 100 هتل موجود در کشور حدود 30 تا 40 هتل دارای رده چهار و پنج ستاره هستند و باید این رقم سه برابر شود و سالانه 20 تا 25 هتل چهار و پنج ستاره ساخته شود. رییس سازمان میراث فرهنگی تصریح کرد: سرمایهگذاران علاقهمند به ساخت هتل سه، چهار و پنج ستاره در استان سیستان و بلوچستان از تسهیلات موجود در این بخش بهرهمند میشوند.
معاون رییسجمهور افزود: اکنون 900 پروژه با 19 هزار و 500 میلیارد تومان سرمایهگذاری در حال اجراست که به طور میانگین از 40 درصد پیشرفت فیزیکی برخوردارند. وی در ادامه با تبریک ثبت جهانی شهر سوخته گفت: شهر سوخته بهعنوان هفدهمین اثر تاریخی و فرهنگی ایران در سازمان یونسکو بهعنوان میراث جهانی به ثبت رسید و در صورتی که جنگ وسایر مشکلات کشور نبود درچند سال گذشته باید شمار آثار ثبتی به دو برابر میرسید این درحالی است که سازمان یونسکو از سال 2007 اعلام کرد سالانه یک اثر از هر کشور ثبت جهانی میشود. معاون رییسجمهور اضافه کرد: اکنون حدود 15پرونده ازایران برای ثبت جهانی آماده است و در لیست انتظار قرار دارد، در حال تلاش هستیم تا از سهمیه سایر کشورها و راههای دیگر برای افزایش شمار آثار ثبتی استفاده کنیم تا سالهای عقب مانده جبران شود.
سلطانیفر با اشاره به اینکه ایران ازنظر ثبت آثار رتبه هفتم وهشتم جهان را دارد، تصریح کرد: با وجود داشتن یک میلیون بنا، سایت واثر تاریخی و فرهنگی بیش از 31 هزار مورد آن ثبت ملی شده است، ایران یک «کشور موزه» است زیرا در تمامی نقاط این خاک ارزشمند مکانها، بناها و سایتها و آثار بینظیر و کمنظیر وجود دارد، این گنجینه ارزشمند سال به سال ارزشمندتر میشود و در فرآیند توسعه فرهنگی و اقتصادی تاثیر مهمی برای کشور خواهد داشت.
وی ادامه داد: اثر جهانی شهر سوخته محدود به این استان و کشور نیست چراکه این اثر در فهرست آثار جهانی به ثبت رسیده و متعلق به تمام مردم دنیاست و باید شأن و جایگاه خود را پیدا کند. وی که برای شرکت در مراسم رونمایی از لوح یادبود ثبت جهانی شهر سوخته به استان سیستان و بلوچستان سفر کرده است، در نشست کارگروه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این استان در سالن اجتماعات استانداری حضور یافته و از برگزاری جشن ملی ثبت جهانی شهر سوخته پس از ماه محرم و صفر در تهران خبر داد.