درحالحاضر 33 درصد بخش کشاورزی و 25 درصد بیمه در اختیار بخش تعاون است. سهم 4 درصدی بخش تعاون در اقتصاد را باید مغتنم بشماریم. در پایان برنامه پنجم قرار بود به 25 درصد برسد، اما هماکنون این سهم 4 درصد است. نخستین مشکل بخش تعاون موانع ذهنی و ایدئولوژیک است به طوری که بسیاری بخش تعاون را بهعنوان مزاحم در کنار بخش آزاد اقتصادی میبینند که باید این مانع برطرف شود. در فرانسه 21 هزار تعاونی یک میلیون شغل ایجاد کرده و 5/3درصد جمعیت فعال را به خود اختصاص داده است.
در کشور کلمبیا نیز یکمیلیون و 378هزار شغل مستقیم و 5میلیون شغل غیرمستقیم در بخش تعاونی ایجاد شده که این میزان برابر با 65/3درصد شاغلان کل آن کشور میشود. همچنین در امریکا 30 هزار تعاونی فعال 2 میلیون شغل ایجاد کردهاند، ضمن اینکه در کشور دانمارک 37درصد بازار خردهفروشی در اختیار تعاونیهاست.
در ژاپن 91درصد بخش کشاورزی از طریق تعاونیها انجام میشود و در نیوزیلند تولید 95درصد لبنیات توسط این بخش صورت میگیرد. هماکنون در ایران 33 درصد بخش کشاورزی، 25 درصد بیمه، 18درصد عمده فروشی، 9درصد صنعـت، 6 درصد بانکداری و خدمات مالی، 3/0درصد بهداشت و یک درصد انواع خدمات کشور از سوی بخش تعاون ارائه میشود. در پایان برنامه پنجم قرار بود سهم تعاون به 25 درصد برسد و این در حالی است که ما در هشت سال گذشته باید سالی 8درصد رشد میکردیم که در نهایت باید رشد اقتصادی کشور در دوره مورد بررسی به 64 درصد میرسید، این در حالی است که دولت دهم، اقتصاد کشور را با رشد منفی 8/5 به دولت یازدهم تحویل داد.